Erdoğan’ın Korumaları Tutuklanabilir

Erdoğan’ın Korumaları Tutuklanabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray’da Başkan Trump’i sonrası Washington’daki Türk Büyükelçiliği’nin önünde toplanan protestocularla Erdoğan yanlıları arasında çıkan arbedede ikisi ağır dokuz kişi yaralandı, iki kişi tutuklandı.

ABD yetkililerinin Türkiye büyükelçiliğinin önündeki protestoculara saldıranların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları olduğunu doğruladığı kavgada protestocuların Türkiye’nin Suriye ve Irak politikalarını protesto etmek amacıyla toplandığı belirtildi.

Washington Emniyeti dünkü kavgaya karışmanın zor olduğunu çünkü birçok kişinin ‘silahlı’ olduğunu söyledi. Silahlı kişilerin korumalar olduğu sanılıyor. Polis şefi, olayla ilgili birçok video bulunduğunu ve bu videolarla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi. Saldırganların Erdoğan’ın koruması olduğu ortaya çıkarsa bunlar hakkında tutuklama kararı çıkabileceğini belirtti.

Polis şefi, eğer bu saldırıyı yapanlar Türk korumalar, çalışanlar çıkarsa onları da tutuklayacak mısınız sorusuna karşılık bunun ”ellerindeki her şeyi yapmaktan geri durmayacaklarını” belirtti.

Türk Korumaları Tutuklayın Kampanyası

Öte yandan dün en çok twitlenen resimlerden biri olduğu anlaşılan Ceren Borazan isimli bir kişi twitter’de bir Türk korumasının boğazını sıktığı resim ile ”Türk korumaları tutuklayın” kampanyası başlattı.

Arizona senatörü John McCain twitter hesabından ”Burası Amerika. Burada işleri böyle yapmıyoruz. Bu tip haydutça davranışların özürü olamaz” diyerek tepki gösterdi.