Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Amerika'ya soracak değiliz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "S-400 testleri doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Amerika'ya soracak değiliz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400’lerle ilgili “Bu testler doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz" dedi.

Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan S-400’lerin test edilmesine değinen Erdoğan, "(S400) Bu testler doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan,"Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu?" diye konuştu.

Erdoğan,"Burada özellikle Rusya'ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza da aynı şekilde devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

LİBYA

Erdoğan,  Libya'da yapılan ateşkes anlaşmasıyla ilgili, "Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil. Daha alt düzeyde bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek" dedi.

Erdoğan, BM'nin Libya'da kalıcı ateşkes anlaşması hakkında, " Güvenilirliği bana göre çok da olabilecek gibi değil" ifadelerini kullandı.

Ermenistan' ve Azerbaycanarasında devam eden kriz hakkında Erdoğan, "Türkiye'nin en az Rusya kadar burada barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum" dedi.

COVID-19 SALGINI

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili Erdoğan "Maske, mesafe, hijyen. Bunlara hassasiyetle sarılmamız lazım, dikkat etmemiz lazım" ifadelerni kullandı.

Erdoğan, "İstanbul coronavirüs salgınında en önde gelen illerimizden bir tanesi. Bu konuda mücadeleyi yoğun bir şekilde sürdürmemiz lazım" dedi.

Erdoğan, "Bilim Kurulu'nda yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler alınacak, bunlar bize de bildirilecek ona göre adımlarımızı da atacağız" diye konuştu.