Erdoğan'dan, Kandil bombardımanı ve Rıza Altun açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK’ya ait savaş uçaklarınca Kandil’de düzenlendiği ve üst düzey PKK’li yöneticilerin hayatını kaybettiği iddia edilen bombardımana ilişkin, “Kandil Bölge Sorumlusu, Dış İlişkiler Sorumlusu, örgüt sözcüsü öldürüldü. En üstteki lider kadrosundan biri ağır yaralandı” dedi.

Erdoğan'dan, Kandil bombardımanı ve Rıza Altun açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK’ya ait savaş uçaklarınca Kandil’de düzenlendiği ve üst düzey PKK’li yöneticilerin hayatını kaybettiği iddia edilen bombardımana ilişkin, “Kandil Bölge Sorumlusu, Dış İlişkiler Sorumlusu, örgüt sözcüsü öldürüldü. En üstteki lider kadrosundan biri ağır yaralandı” dedi.

“Çok ciddi liderleri ağır yaralı”

Erdoğan Gabar, Cudi ve Tendürek'te operasyonların sürdüğünü belirterek Kandil’de PKK’nin üst düzey yöneticilerinin hedef alındığına dair basında geçen haberlere ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şu anda lider kadrodan çok ciddi ölümler oldu. Çok ciddi liderleri ağır yaralı. Bunlara hiç haber vermeden, 'bir gece ansızın' derken bunu başarıyoruz. Bunların içerisinde şu anda alt seviye falan yok. Bakıyorsun Kandil Bölge Sorumlusu. Bunun yanında Dış İlişkiler Sorumlusu. Örgüt Sözcüsü. Bu ismi ismen söylemeyeceğim. Bu isim aslında biliniyor. Şu anda komada olduğunu söylüyorlar arkadaşlar. Bu en üstteki lider kadrosunda. O baronların arasında olanlardan, ağır yaralandı.

Daha önce de bunların Sincar sorumlusu öldürülmüştü. Şu anda devam eden bir süreç var. İHA'lar koordinatları yakalıyor, SİHA'lar bu koordinatlarla vuruyor. Aynı zamanda F16'lar devreye giriyor. Onlar da o vuruşlarıyla bunu hallediyor.

Bir gece ansızın gelebilme olayına gelince. İşte hiç haber vermeden, biz ön haberi, talimatları verdiğimiz için, onlar hiç sağa sola bilgiyi vermeden gidip gereğini yapıyorlar. Zira dost bildiklerimiz karışımıza dikiliyor. Onun için hiç gerek yok. Onlar gidip işi bitiriyorlar, bize neticeyi veriyorlar. Bu ismi çıkınca size söylersem daha iyi olur. Görevli arkadaşlarımızın konuda hassasiyetleri var.”

"31 Mart beka meselesidir"

CHP ve İYİ Parti ittifakını ve HDP’nin büyük kentlerde bu ittifaka verdiği desteği sert sözlerle eleştirerek, HDP Eş Genel Başkanı Temelli’nin “Kürdistan’da biz kazanacağız” sözlerini tekrar gündeme getiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bazı yerlerde seçimi almaları mümkün değildi. Halkımız, CHP, sözde İYİ Parti, Saadet arasındaki bu ittifakı, sayın Bahçeli'nin ifadesiyle zillet ittifakı, ben de illet diyorum çok iyi idrak etmiş. Bir tane temelsiz Temelli var Sezai diye. Bu açıklamayı PKK'dan bağımsız yaptığı söylenebilir mi? Onlar PKK'dan emir almadan adım dahi atamazlar. CHP, sözde İYİ Parti ve Saadet onların peşine takılmış durumda. Ne diyor bu adam: Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da AK Parti ile CHP'ye kaybettireceğiz... Sen bu ülkede Kürdistan'ın olup olmadığını bilmeyecek kadar gafilsin, cahilsin. Çok meraklıysan Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Defol git! Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. 31 Mart beka meselesidir. Temelsiz Sezai tehdit ediyor. 'Biz yoksak siz bir hiçsiniz' diyor. 'Ankara'da Yavaş şunu bilecek' diyor.

Erdoğan, “Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin oylarına ipotek koyuyorsun. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum, sizin iradenize ipotek koyan bu adamlara gelin cevabınızı sandıkta verin” dedi.

“Cumhur ittifakı olduğu sürece bu topraklarda Kürdistan diye…”

Muhalefetin Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir araya geldiğini belirten Erdoğan, “Erdoğan düşmanlığı bunların gözlerini öyle kör etmiş ki, Türkiye düşmanlığı ile Erdoğan düşmanlığını adeta ayırt edemez hale gelmişler. Bölücü terör örgütü ağzıyla konuşanlara tepki gösteremeyen CHP, sözde İyi Parti ve Saadet bu  düşmanlığın ortaklarıdır açık söylüyorum. Bu illete Cumhur ittifakı her zaman duracaktır. Cumhur ittifakı olduğu sürece bu topraklarda Kürdistan diye bir bölge inşa etmeleri sözkonusu değildir. Konuşmayı bile zul addediyorum. Benim halkım da buna zaten müsade etmez” ifadelerini kullandı.

“Biz CHP, Saadet, HDP'lerin oylarına talibiz”

“Biz CHP, Saadet, HDP'lerin oylarına talibiz” diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Biz 40 yıldır siyasetin içindeyiz. HDP'ye oy veren kardeşlerimi terörist ilan ettiğimi söyleyerek büyük bir yalana başvurdular. Bu iftirayı atan Akşener, miting alanında darbe girişimi sebebiyle FETÖ'den tutuklananları kastederek 'Mehmetçik hapiste, garip gureba hapiste' diyor. Hapiste olanlar millete kurşun sıkan, bomba atan teröristlerdir. Sana teröristlerin sözcülüğünü kim verdi? Pensilvanya!

Anadolu Ajansı bugün yayımladığı bir haberinde MİT ve TSK’nin Kandil’de düzenledikleri ortak bir operasyonunda PKK’nin üst düzey yöneticilerinden Rıza Altun ve beraberindeki yöneticilerin hedef alındığını idia etti.

Haberde, bombardıman sonucu PKK'nin Dış İlişkiler Sorumlusu "Navdar" kod adlı Mikail Özdemir, KCK Sözcüsü "Serhat Varto" kod isimli Emrullah Dursun ve Kandil Bölgesi Sorumlusu "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.