Erdoğan’dan AB’ye: Kendimizi Avrupa’da görüyoruz

Daha önce Avrupa Birliği’ni defalarca eleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Kütahya il kongresinde “Kendimizi Avrupa’da görüyoruz” dedi

Erdoğan’dan AB’ye: Kendimizi Avrupa’da görüyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya il kongresinde gerçekleştirdiği konuşmasında Avrupa Birliği’ne seslenerek, “Bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz” dedi. Erdoğan devamında, “Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” diye konuştu.

Temmuz ayında uzmanların karşı çıktığı normalleşmeyi savunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yükselen vaka sayıları sonrası alınan önemler için “Bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşın vatandaşları bir kez daha tedbirlere uyulması konusunda uyaran Erdoğan, AK Parti'nin planlanan il kongrelerinin salgın dolayısıyla ertelendiğini söyledi

"Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık” diyen Erdoğan, “Amacımız ne içeride ne dışarıda kimseyle kavga etmek, kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemek, meşru duruşunu bozmak değildir. Tam tersine dostlarımızla ve müttefiklerimizle daha büyük işbirliği içinde olmak istiyoruz Avrupa Birliği'nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD, Rusya ve İran'a Seslendi 

"Amerika ile uzun ve yakın müttefik ilişkilerimizi bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmak arzusundayız” ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

“Rusya ve İran gibi köklü münasebetlerimizin bulunduğu ülkeleri asla göz ardı edemeyiz. İslam alemi ve Türk dünyası ile kimi zaman birlikte kimi zaman ayrı ayrı çok derin ilişkilerimiz var. Dünyadaki bölgesel farkların hemen hepsiyle iş birliğimizi geliştirmenin arayışındayız. Biz yaptığımız her işte hakkı, hukuku, mazlumları ve mağdurları gözeten bir anlayışla hareket ediyoruz. Ülkemize de aynı hakkaniyetli bakışla yaklaşılmasını istiyoruz. "

Doğu Akdeniz ve Libya Konusu 

Öte yandan Doğu Akdeniz ve Libya’daki gelişmelere de değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Doğu Akdeniz'de bizi sahillerimize hapsetmeye kalktılar. Yaptığımız ve yaptığımız çalıştılar yaptığımız çalışmalarla bu gayreti akıbete uğrattık. Libya'da darbecileri kullanarak bir başka oyunun içine girdiler. Meşru yönetimi destekleyerek orada da heveslerini kursaklarında bıraktık. Milletimize söyleyecek hiçbir sözü olmayanları bir araya getirerek siyaset mühendisliğine giriştiler. İnşallah bunda da başarılı olamayacaklar.”