Erdoğan'dan ABD'ye: Kiminle dans ettiğinizin farkında değilsiniz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı Amerikalılar ‘Yeri gelirse Türkiye'ye yaptırım uygularız' diyorlar. Siz kiminle dans ettiğinizin farkında değilsiniz. Yaptırımın neyse geç kalma” dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye:  Kiminle dans ettiğinizin farkında değilsiniz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya 7’nci Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

“Yaptırımın Neyse Geç Kalma"

“Bazı Amerikalılar İlham kardeşimi arıyor, 'Biz sizin yanınızda kimin yer aldığını biliyoruz, Erdoğan var, Türkiye var” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Yeri gelirse Türkiye'ye yaptırım uygularız' diyorlar. Siz kiminle dans ettiğinizin farkında değilsiniz. Yaptırımın neyse geç kalma”

Biz sizden F-35 için adım attık, paramızı ödedik, siz F-35'lerimizi vermediniz. 'S-400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz, biz Türkiye'yiz Türkiye.”

Macron ve Wılders'e tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders'e tepki gösteren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Fransa'nın başındaki zat şaşırmış, yatıyor kalkıyor Erdoğan'a uğraşıyor. Önce sen kendine bir bak. Dün Kayseri'de de söyledim. Bu bir vak'a, kontrolden geçmesi lazım.

Bi de Hollanda'da bir milletvekili müsveddesi var. Kalkmış bizimle ilgili bir şeyler yapıyor. Bir defa haddini bil. Haddini bil, kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Haddini bileceksin.

Faşizm bizim kitabımızda yok, faşizm sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya'da yaşadık, İtalya'da yaşadık, siz onlarla beraber yol yürüdünüz. Bizim kitabımızda sosyal adalet var.”