Erdoğan'a Osmanlı Ocakları'ndan Gazi unvanı

Erdoğan'a Osmanlı Ocakları'ndan Gazi unvanı

AKP’nin provokasyon timi, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Osmanlı Ocakları’ndan 'Gazi Recep Tayyip Erdoğan’ paylaşımı geldi. Paylaşımda “15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanımızın ismini Gazi Recep Tayyip Erdoğan olarak ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

AKP’nin provokasyon timi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Osmanlı Ocakları’ndan Atatürk göndermeli Gazi Recep Tayyip Erdoğan’ paylaşımı geldi.

Sosyal Medya üzerinde çok tepki toplayan paylaşımda 15 Temmuz Darbe girişimide de atıfta bulunularak “15 Temmuz’dan sonra Cumhurbaşkanımızın ismini Gazi Recep Tayyip Erdoğan olarak ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Tepkiler üzerine Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat'tan flaş bir açıklama geldi. 

Canpolat, "Son zamanlarda “yeni gezi” kalkışması gibi sokak çağrıları yapan ülkemize kast etmiş grupların yerli ve milli olan her yapıyı hedef aldığını görüyoruz. 15 temmuz sonrası TBMM’ ye verilen “Gazilik” ünvanını o gece müdafaa yapan tüm halkımız gibi Sn Cumhurbaşkanımıza da “Gazi” yakıştırması yapmış, düşüncelerimizi ifade etmiştik. Bu yakıştırmamızın hala arkasındayız!" dedi.

Osmanlı Ocakları denen tarafından geçtiğimiz yıl FOX TV önüne siyah çelenk bırakılarak Fatih Portakal tehdit edilmişti. Grup açıklamasında “Yüzde 52 evlerinde dişlerini sıkarak beklemektedir” denilmişti.

Osmanlı Ocakları kimdir?

2009’da kurulan Osmanlı Ocakları, kamuoyunda AKP’ye yakınlığıyla biliniyor. 2016 yılında 68 bürosu bulunan Osmanlı Ocakları, “Kara devirdeki AK Osmanlıyız” diyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemini savunuyor. Osmanlı Ocaklarının, Alperen Ocakları ile Ülkü Ocaklarına alternatif olarak kurulduğu iddia ediliyor. Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Isparta şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, “Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz,” sözlerini sarf etmişti.