Erdoğan: HDP’nin bu süreci Meclis’e taşımasına izin vermeyeceğiz

Erdoğan: HDP’nin bu süreci Meclis’e taşımasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da bir grup annenin çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP İl Binası önünde başlattığı eyleme karşı HDP’den “Sorunun çözüm yeri Meclis’tir” şeklinde gelen çağrıya yanıt verdi. Erdoğan “Bu süreç daha da artacak. Bu işi Meclis’e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine kusura bakmasınlar biz prim vermeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Diyarbakır’da HDP il binası önündeki annelere ilişkin konuşan Erdoğan, “Şimdi tabii bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabii burada canı yanan anneler. Evlat acısı nedir bunu anneler gayet iyi bilir. Ağlarsa anam ağlar diyor ya, gerisi boş ağlar. Şimdi bu iş adeta serbest belki bırakılmış olsa burada öyle 28 aile falan değil belki binler oraya akacak. Ama tabii korku olayı da var. Fakat bütün bunlara rağmen şu anda STK’lar vesaire onlar da artık Diyarbakır’a gelmeye başladılar. Bu süreç daha da artacak” ifadelerini kullandı.

Devlet olarak annelerin yanında olduklarını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu süreci biz takip ediyoruz. Burada PKK, siyasi uzantısı HDP, bunlar yapacakları bir şey varsa bunu yaparlar. Bu işi Meclis’e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine kusura bakmasınlar biz prim vermeyiz. Diyarbakır’da, Süleyman Bey onları ziyaret edecek. Ve bu sabah kendisiyle onu da görüştük. Bu arada da peyderpey sayı artıyor, daha da artacak diye düşünüyorum.”

Erdoğan’a Ankara’da gerçekleştirilecek üçlü zirve de soruldu. Zirvede İdlib’deki gelişmeleri ele alacaklarını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Koalisyon güçlerinin kendilerine göre yaptığı bazı çalışmalar var. bizim bunlarla da yaptığımız bazı görüşmeler var. Amerika ile yaptığımız bazı görüşmeler var. Görüşmeler neticesinde varılan bazı noktalar var. Şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte bölgede lojistik olarak bir hava harekâtı yürütüyorlar. Bu yeterli mi? Değil. Çünkü burada terör örgütü PYD-YPG bunlara karşı Amerika’nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı şu anda? Henüz yok.

Şimdi BM Genel Kurulu’na gidiyoruz. BM Genel Kurulu’nda sayın Trump ile görüşmelerimiz olacak. Gerek dar kapsamlı, gerekse belki de ikili. Bu görüşmelerimizde bunları ele alacağız.”