'Erbil ile Bağdat, Şengal’deki silahlı güçleri çıkarma konusunda hemfikir'

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Ezdi İşleri Danışmanı Şêx Şemo yaptığı açıklamada, Erbil ile Bağdat’ın Şengal’deki durumu normalleştirme ve silahlı güçlerin bölgeden çıkarılması için hemfikir olduklarını belirtti.

'Erbil ile Bağdat, Şengal’deki silahlı güçleri çıkarma konusunda hemfikir'

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Şêx Şemo, Birleşmiş Milletler Irak Temsilcisi’nin katılımıyla 12 Aralık 2020’de ‘‘Şengal Barış Kongresi’nin düzenleceğini dile getirdi.

Kongrenin gerçekleşeceği tarihe kadar yabancı silahlı güçlerin bölgeden çıkartılacağını belirten Şemo açıklamasında, bölgenin güvenlik durumunun polis birimlerine devredileceğini ifade etti.

Bölgedeki güvenliğin polis birimleri tarafından sağlanma konusunda Erbil ile Bağdat’ın ittifak olduklarına dikkat çeken Şêx Şemo açıklamasının devamında, Irak Federal Polis gücüne bağlı 2 tugayın da güvenliği sağlamak için bölgeye geldiğini ve kısa bir süre içerisinde kent kaymakamının da belirleneceğini söyledi.

Şêx Şemo açıklamasının sonunda, Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) bağlı silahlı güçlerin bölgeden çıkartılacağını, Şengalin normal duruma döneceğini ve PKK’nin artık bölgede çocukları kaçıramayacağını ifade etti.