Erbil: Bağımsızlık referandumu terörle mücadelemizi güçlendirecek

Erbil: Bağımsızlık referandumu terörle mücadelemizi güçlendirecek

Bağımsızlık referandumunun IŞİD ile mücadeleyi olumsuz etkileyeceği yönündeki eleştirilere Kürdistan Başkanlığı ve Genelkurmayından yanıt geldi.

Kürdistan24’e değerlendirmelerde bulunan Kürdistan Başkanlık Sözcüsü Omêd Sabah, 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumunun terörle mücadeleyi sekteye uğratmayacağını söyledi.

Omêd Sabah, “Kürdistan, ulaşabildiği her yerde terörle mücadeleye devam etmekte kararlıdır. Referandum, hiçbir şekilde Peşmerge güçleriyle Irak ordusu arasındaki iyi işbirliğini olumsuz etkilemeyecek. Aksine mevcut ilişkileri daha da güçlendirecek” dedi. 

KÜRDİSTAN GENELKURMAYI: AÇIKLAMALAR İYİ NİYETLİ DEĞİL

Kürdistan Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki de, referandum sürecinin terörle mücadeleyi sekteye uğratacağı yönündeki açıklamaların iyi niyetli olmadığını belirtti. Eminki, “Referandumun terörle mücadeleyi sekteye uğratacağı yönündeki açıklamalar iyi niyetli değil. Referandum her milletin doğal hakkıdır” diye konuştu.

Kürdistan’ın terörle mücadelesinin süreceğini vurgulayan Eminki, “IŞİD Irak’ta bitmek üzere. Neredeyse yüzde 95’i yok edildi. Peşmerge güçleri, Irak ordusu ile yakın bir işbirliği içinde” ifadelerini kullandı.