Erbil: 'Bağdat bütçeyi ödemezse başka seçeneklere başvururuz'

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Irak yönetiminin 320 milyar dinarı göndermemesi halinde başka seçeneklere başvuracaklarını söyledi.

Erbil: 'Bağdat bütçeyi ödemezse başka seçeneklere başvururuz'

Irak hükümetinin Kürdistan bütçesine dönük atacağı adımlara bakacaklarını dile getiren Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, “Eğer Bağdat, 320 milyar dinar tutarındaki bütçeyi göndermezse, o zaman Kürdistan Bölgesi hükümeti başka alternatifleri devreye koyacaktır” dedi.

K24’ün sorularını yanıtlayan Cotyar Adil, hükümetin temel görevlerinden bir tanesinin memur maaşlarını ödemek olduğuna vurgu yaparak, “Bilindiği gibi hükümet memur maaşlarını ödemek için gerkli olan her şeyi yaptı. Memur maaşlarını ödemek için borç alındı. Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşlarını ödemek için yasal ve uygun kaynaklar yollara baş vurulacaktır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu konuda Bağdat ile görüş alış verişinde bulunduk. Yazılı olarak onlara bu konuyu ilettik. Bu konun Irak bütçe yasası ile bir alakası bulunmuyor, çünkü bu Kürdistan Bölgesi halkının en meşru hakkıdır.”