Enver Müslim: Kürtler arasındaki birlik tehditlere karşı en iyi cevap olacaktır

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Genel Başkanı Enver Müslim yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yaptığı tehditlere en iyi cevabın Kürt diyaloğu olduğunu ve bu nedenle bu diyaloğun mutlaka başarılı olması gerektiğini belirtti.

Enver Müslim: Kürtler arasındaki birlik tehditlere karşı en iyi cevap olacaktır

Enver Müslim, Türkiye’nin tehditlerine yönelik en iyi cevabın Kürt diyaloğu olduğunu ve bu şekilde hem saldırılara karşı durulabileceğini hemde işgal altında tutulan Efrin, Serê Kaniyê ve Gri Spi’deki zulümlerin uluslararası kamuoyuna daha iyi yansıtabileceklerini dile getirdi.

Müslim açıklamasın da şunları belirtti: “Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve diğer partilerin bir birlik etrafında toplanacakları konusunda umutluyuz. Buna karşılık halklara düşmanlık yapan çevreler bu birliğin kurulamaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Buna verilecek en iyi cevap en kısa sürede tarafların birlik olduklarını açıklamaları ile olacaktır.”

ENKS ile PYNK 7 aydan fazladır diyalog görüşmelerini sürdürmekte ve bu süreç içerisinde ortak siyasi tavır ve diğer önemli konularda ortak tavır sahibi olma konularında fikir birliğine vardılar.

Suriye – Kürdistan Demokrat Partisi (PDK – S) Politbüro’su dün yayınladığı bildiride diyalog görüşmelerinde başarıya ulaşma konusuna değinerek, her ne kadar aksaklıklar olsa da görüşmelerin ENKS’nin Özerk Yönetime katılması ile devam ettiğini duyurdu.   

Kaynak/K24