Ensarioğlu: Haşdi Şabi terör örgütüdür

Ensarioğlu, “Haşdi Şabi'nin Kerkük'te yapmak istediği, özellikle bölgeyi istikrarsızlaştırmaktır. Bu, tamamen Irak'ın menfaatine uymayan bir tavırdır. İran'ın, özellikle kışkırttığı bir tavırdır” dedi.

Ensarioğlu: Haşdi Şabi terör örgütüdür

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye’nin Haşdi Şabi’yi terör örgütü olarak gördüğünü söyledi. Diyabakır’da açıklamalarda bulunan Ensarioğlu, “Haşdi Şabi'nin Kerkük'te yapmak istediği, özellikle bölgeyi istikrarsızlaştırmaktır. Bu, tamamen Irak'ın menfaatine uymayan bir tavırdır. İran'ın, özellikle kışkırttığı bir tavırdır” dedi.

 ‘DAİŞ KERKÜK’E SALDIRDIĞINDA IRAK ORDUSU KAÇTI’

 “DAİŞ Kerkük'e saldırdığı zaman oradaki Türkmenleri, Kürtleri ve Arapları koruyan Peşmergeydi. Irak ordusu, bütün tartışmalı bölgeyi bırakıp, kaçtı” diyen Ensarioğlu, Peşmergenin bugün de orada bulunan bütün halk ve inançların hakkını koruduğunu söyledi. Kerkük’teki çatışmalara da değinen Ensarioğlu, “. Barışçıl olmayan bir çözüm, herkese sıkıntı çıkarır. İran dışında herkes için zararlı olur, Irak'ın istikrarsızlığına sebep olacak. Bir tek İran'ın işine yarayacak. Bunu iyi görmemiz lazım” dedi.

Haşdi Şabi’nin daha önce bölgede gerçekleştirdiği uygulamalara dikkat çekeb Ensarioğlu, “Haşdi Şabi milislerinin, orada yaptığı katliamlar var. Onlar, bir terör örgütüdür. Bu terör örgütünün oradaki müdahalesi kaosa dönüştürecektir” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN İTTİFAK GELECEĞİNİ KÜRTLER DIŞINDA TASARLAMAMASI GEREKİYOR’

Türkiye ve Kürdistan arasında geçmişten bu yana sıkı ilişkilerin olduğunu dile getirerek Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye’nin tutumuna rağmen barışçıl söylemler kullandığına dikkat çeken Ensarioğlu “Her zaman da bu dostluğun bundan sonra da süreceği ve sürmesi gerekiyor, çünkü oradaki Kürtlerin, Türkiye dışında nefes alacakları bir yer yok. Türkiye dışında dostları yok. Türkiye de Ortadoğu'da Kürtlerle iş birliği içinde Yavuz Sultan Selim döneminde olduğu gibi yani tarih, Türklerin, Kürtlerin kaderini birbirine bağlamış. Mutluluğu da geleceğini de inşa etme durumunadırlar. Oradaki Kürtler de Türkiye dışında bir gelecek tasarlamaları mümkün değildir. Türkiye'nin de Kürtler dışında bir ittifak geleceğini tasarlamaması gerekiyor” diye konuştu.

‘PARTİM REFERANDUMLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİME TEPKİ GÖSTERMEDİ’

AK Parti’nin referandumla ilgili sert tutumuna rağmen kendisinin Kurdistan24 aracılığıyla yaptığı destek açıklamasına parti içinden tepki gelip gelmediği konusuna değinen Ensarioğlu, “"Hiçbir zaman olmadı. Bugün yüzde 50 oy alan bir partinin içinde, her düşünce mevcuttur, ama ortak bir düşüncede bizi bir araya getiren, Türkiye'nin geleceği, büyümesi, demokratik cumhuriyet etrafından bizi bir araya getiren birtakım değerler vardır. Biz bu değerler için bir aradayız. Burada farklı düşünceler mutlaka vardır; ama her zaman bu düşünceleri özgürce kendi içimizde tartışırız” dedi.