Efrin'de silahlı grubun komutanı öldürüldü

Rojava’nın Efrin kentinde, silahlı grubun komutanı öldürüldü.Türkiye destekli Sultan Murad silahlı grubuna yönelik bir operasyon gerçekleştirdiği belirtildi.

Efrin'de silahlı grubun komutanı öldürüldü

Rojava’nın Efrin kentinde, silahlı grubun komutanı öldürüldü.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezinden yapılan açıklamada, YPG savaşçılarının 9 Aralık’ta Efrin’in Şera ilçesi yolunda Türkiye destekli Sultan Murad silahlı grubuna yönelik bir operasyon gerçekleştirdiği belirtildi.

Operasyon sonucu Sultan Murad silahlı grubu komutanı Ebu Elmewt’in öldürüldüğü ifade edildi.

Bilbile’nin Qurne köyünde de bir operasyonun gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, söz konusu operasyonda da bir militanın öldürüldüğü, iki militanın yaralandığı vurgulandı.

YPG’nin Efrin ve ilçelerinde son dönemlerde operasyonlarına hız verdiği ve sadece son günlerde komutan düzeyindeki onlarca silahlı milisin öldürüldüğü belirtiliyor.

Efrin 18 Mart’ta Türkiye destekli silahlı grupların eline düşmüş ve yüzbinlerce Kürt bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Kentte silahlı gruplar tarafından yapılan talan, hırsızlık, kaçırma olaylarının sürdüğü ve şu ana kadar yüzlerce sivilin silahlı gruplar tarafından kaçırıldığı ve öldürüldüğü ifade ediliyor.