Dünya Sağlık Örgütü: Aşı tek başına Kovid-19’u ortadan kaldırmaz

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus bugün yaptığı açıklamada bir aşının tek başına yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) ortadan kaldırmayacağını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü: Aşı tek başına Kovid-19’u ortadan kaldırmaz
Ghebreyesus, "Aşı, sahip olduğumuz diğer araçları tamamlayacak, ancak onların yerine geçmeyecek. Aşının tek başına salgını ortadan kaldırmayacak” dedi. Aşı tedarikinin başlangıçta kısıtlanacağını ve sağlık çalışanlarına, yaşlılara ve diğer savunmasız kimselere öncelik tanınacağını açıklayan WHO Direktörü "Bunun ölüm sayısını azaltacağını ve sağlık sistemlerinin salgınla başa çıkmasını sağlayacağını umuyoruz" dedi.
 
Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Virüs hızla yayılıyor. Durumu izlemeye devam etmemiz gerekecek, insanlar yine de testlerden, izolasyondan ve bakımdan geçmek zorunda kalacak ve yine temasları izlemeye ihtiyacımız olacak” açıklamasında bulundu.
 
Dünya Sağlık Örgütü Pazar günü güncellenen kendisine özel kayıtlara göre Cumartesi günü dünya genelinde günlük en yüksek vaka sayısını kaydetti. Birleşmiş Milletler’e bağlı örgüt Cumartesi günü dünya genelinde 660 bin 905 yeni enfeksiyon vakası bildirdi.
 
Bir önceki rekor 645 bin 410 yeni vaka ile Cuma günü kaydedildi ve onun da öncesinde 7 Kasım’da 614 bin 13 yeni vaka bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün ABD şubesi de Cumartesi günü rekor sayıda yeni vakalar kaydederken, teyit edilmiş günlük vaka sayısı 269 bin 225’e yükseldi.