Duhok Valisi Ali Teter: 'PKK'nin yaptıkları işgal ve zorbalıktır'

Duhok Valisi Ali Teter, PKK’lilerin Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Çemanke nahiyesinde 1 Peşmerge’yi şehit etmesini ve 3 Peşmerge’yi yaralamasını kınayarak, bunun Kürdistan Bölgesi topraklarını işgal eylemi olduğunu belirtti.

Duhok Valisi Ali Teter: 'PKK'nin yaptıkları işgal ve zorbalıktır'

Çemanke’deki gelişmelerle ilgili açıklama yapan Duhok Valisi Ali Teter, yasal olmayan tüm güçlerin Kürdistan Bölgesi’ndeki eylemlerinin işgal ve zorbalık eylemi olduğunu kaydederek, bunun faturasını gariban halkın ödediğini ifade etti.

Teter, “Fakir ve mücadeleci halk köylerini özgürleştirmek için binlerce şehit verdi ama maalesef PKK’nin zulümkar siyasetinden dolayı 30 yıldır köyleri ve topraklarıyla sevinemediler” ifadelerini kullandı.

PKK’nin karargah ve askeri noktalarının Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığının halk için sadece sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Teter, bu durumun istikrar, inşa ve hizmet faaliyetleri için engel olduğunu ifade etti.

Bugün PKK’liler Çemanke’de 1 Peşmerge’yi şehit etmiş, 3 Peşmerge’yi de yaralamıştı.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısını en sert şekilde kınayarak, “Bu tür saldırıları, kırmızı çizginin aşılması olarak görüyoruz” vurgusunda bulunmuştu.

PKK mensupları akşam saatlerinde ise Duhok’ta petrol ve doğalgaz güvenliğinden sorumlu polis ekiplerine saldırmış ve 2 polisi yaralamıştı.