DSG: Türkiye’nin ihlalleri ile ilgili Rusya’yla görüşüyoruz

Uluslararası Koalisyon Güçleri Sözcüsü Wayne Marotto, IŞİD’in aktif 10 bin mensubunun bulunduğunu söyledi. DSG Sözcüsü Kino Gabriel de, Türkiye’nin ihlalleri için Rusya ile görüştüklerini belirtti.

DSG: Türkiye’nin ihlalleri ile ilgili Rusya’yla görüşüyoruz

Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Komutanlığı görevine başlayan Kevin Cophty dün Kamişlo’nun Rimelan beldesinde DSG Sözcüsü Kino Gabriel ve Uluslararası Koalisyon Güçleri Sözcüsü Wayne Marotto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Wayne Marotto, “Irak ve Suriye’de 45 bin üyesi bulunan IŞİD’in bir çok mensubunu yakaladık ve etkisizleştirdik. Şu anda sadece 10 bin kişi kaldılar. Artık bölgeyi kontrol edecek güçleri yok. Ama suç işleme, adam kaçırma ve öldürme kapasiteleri var. Irak’ta da dağ ve mağaralarda kalıyorlar ama peşlerindeyiz” dedi.

ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon, Irak ve Suriye’de 120 bin askeri eğiterek, 8 milyon kişiyi IŞİD saldırılarından korudu.

Kino Gabriel ise Türkiye’nin ihlalleri ve operasyon ihtimaline ilişkin olarak, “DSG bölgeyi ve halkı korumaya bağlı kalacaktır. Türkiye’nin ihlallerinin ve operasyonlarının engellenmesi için Rusya ile direk iletişim halindeyiz” diye konuştu.

/ Rudaw