DSG: Türkiye ilerlediği her yerde direnişimiz ile karşılaşacak

DSG: Türkiye ilerlediği her yerde direnişimiz ile karşılaşacak

Suriye Demoktatik Güçleri (DSG) Sözcüsü Mustafa Bali, "Halkımıza şu sözü verebiliriz. Belki Türkiye'nin ilerleyişini tamamen durduracağıza dair söz veremeyiz ama bu ilerleyişin cesetlerimize basa basa olacağının sözünü verebiliriz." açıklamasını yaptı.

DSG Sözcüsü Mustafa Bali Türkiye'nin Rojava'da başlattığı ve 3. gününe giren askeri harekâta Kürt cephesinde durumun nasıl olduğu sorusunu cevapladı.

Erbil merkezli Rudaw TV'ye konuşan Bali, karşılarındaki ordunun büyük bir ordu olduğunu, yüksek teknoloji ile donatıldığını ve kendi güçleri ile kıyaslanmayacak ölçüde bir dengesizlik yaşandığını vurguladı.

Bali, TSK'nin ayrıca İdlib vb. yerlerden getirdiği ve sayıları on binleri bulan cihatçı grupları da harekata kattığının altını çizerek şöyle konuştu:

"Biz Türkiye'nin topraklarımızda hiçbir şekilde ilerlemeyeceğine dair söz vermiyoruz ancak şunun sözünü verebiliriz: Türkiye ilerlediği her yerde adım adım bizim direnişimiz ile karşılaşacak ve her adımında bizim cesetlerimize basa basa ilerleyecek".