DSG, Türkiye destekli SMO'ya büyük bir karşı saldırı başlattı

Türkiye'nin Operasyonu'nu duraklatmasına rağmen, Suriye'nin kuzeyinde bazı bölgelerden yer yer çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

DSG, Türkiye destekli SMO'ya büyük bir karşı saldırı başlattı

Türkiye'nin Operasyonu'nu duraklatmasına rağmen, Suriye'nin kuzeyinde bazı bölgelerden yer yer çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Suriye Ordusu'nun da bölgeye girmesiyle birlikte, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu bir yandan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) güçleri, diğer yandan Suriye Ordusu'na yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

Rojava Network'ün geçtiği habere göre, DSG güçlerinin Til Temir kırsalında büyük bir karşı saldırı başlattığı belirtiliyor.

DSG kuvvetlerinin ilerlemeye devam ettiği, Tal al-ward ve Um al-kaif ekseninin batı tarafında ağır çatışmalar yaşandığı kaydediliyor.

SMO Ayn İssa'daki bazı köylerden çekildi

Türkiye destekli askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) örgütleri Ayn İssa kırsalında bulunan 11 köy ile M4 uluslararası karayolu yakınlarındaki çevre köylerden Türk Ordusu'nun isteği üzerine çekildiler ve pozisyonlarını Rusya Askeri polisine teslim ettiler.

Kaynak, Türk Ordusu yetkililerinin SMO unsurlarına bu köylerin Rusya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma kapsamında Güvenli Bölge planlarına dahil olmadığını söylediklerini dile getirdi.

Suriye Ordusu bazı bölgelerde geri çekildi

Türkiye destekli SMO unsularının saldırılarına maruz kalan Suriye ordusunun Rojava’nın Til Temir, Dirbesiye ve Zirgan ilçelerinden çekildiği belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte hareket eden Suriye Milli Ordusu mensuplarının Serêkanîyê’nin güneyindeki Til Temir ilçesine 5 kilometre yaklaşırken, DSG güçlerinin bulunmadığı bölgeye birkaç gün önce yerleşen Suriye ordusu askerlerinin Til Temir, Dirbesiye ve Zirgan ilçelerinden çekildiği bildirildi.

Rusya’nın arabuluculuğunda Özerk Yönetimle varılan anlaşma gereği Suriye ordusunun Rojava’daki sınır bölgelerine yerleşmesine karar verilmiş, ardından Suriye Ordu birlikleri başta Minbic, Kobani, Dirbesiye ve Til Temir ilçeleri olmak üzere diğer bölgelere yerleşmişti.

SMO mensupları dün Til Temir’e bağlı bir köyde Suriye ordusuna ait bir karakola saldırarak 15'in üzerinde askeri esir almıştı.