DSG: Bütün Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapabiliriz

DSG: Bütün Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapabiliriz

Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan sorunlara siyasi bir çözüm bulunana kadar, yurtdışına göçmek zorunda kalmış bütün Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapabileceklerini belirtti.

Sky News Arapça bölümüne açıklamalarda bulunan Mazlum Abdi, Türkiye'nin Suriyeli milyonlarca göçmenin durumunu Batılı güçlere karşı adeta tehdit kartı olarak kullandığını ifade etti.

Abdi açıklamasının devamında, Suriye sorununa siyasi bir çözüm bulunana kadar bütün Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapabileceklerini dile getirdi.

Abdi açıklamasında, Rusya ve Uluslararası koalisyonla ortak ve uyumlu bir çalışma içerisinde hareket ettiklerinin altını çizdi.

 Rojava Kürdistanı ile Şam arasında yürütülen diayaloglara ilişkin Abdi, şimdiye kadar Suriye hükümeti ile resmi düzeyde her hangi bir görüşme gerçekleştirmediklerini, çünkü Suriye hükümetinin uzun ve köklü çözümlerden uzak olduğunu, Kürtlerin taleplerini demokratik çerçevede karşılamak istemediğinin altını çizdi.