Donald Trump: Kuzey Kore ile savaşta milyonlarca kişi ölebilir

Amerikan CBS televizyonuna verdiği mülakatta başkanlığının ilk 100 gününün değerlendiren Trump, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini sürdürmesinin ülkesini 'çok da mutlu etmeyeceğini' söyleyerek askeri müdahele seçeneğini dışlamadı.

Donald Trump: Kuzey Kore ile savaşta milyonlarca kişi ölebilir

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i, Kuzey Kore sorununa uluslararası bir çözüm bulunmasına yönelik çabaları nedeniyle öven Trump daha sonra sarfettiği sözlerle de bu konuda Çin ile işbirliğine önem verdiğini ve bu işbirliğini tehlikeye atmak istemediğini vurguladı:

"Kuzey Kore belki de ticaretten daha önemli bir konu. Evet, ticaret önemli. Ama büyük bir savaşta belki de milyonlarca kişi ölsün mü? Bu durum ticareti gölgede bırakıyor."

ABD Başkanı Donald Trump, CBS televizyonuna verdiği mülakatta Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'u da "çok uyanık biri" olarak nitelendirdi.

Kim Jong-Un'un çok genç bir yaşta ülkesini yönetmeye başladığına dikkat çeken Trump, Kuzey Kore'nin mutlaka durdurulması gerektiğinin altını çizdi.

ABD Başkanı Donald Trump, CBS televizyonuna verdiği mülakat sonrası, Tayland ve Singapur başbakanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde Kuzey Kore krizini ele aldı.

Kuzey Kore, Cumartesi sabahı son bir hafta içinde ikinci kez başarısız bir balistik füze denemesi <a href="http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-39753869">gerçekleştirmişti</a>.