İran Rejimi, Doğu Kürdistan'da halka saldırdı: 11 Kürt katledildi, 80 kişi yaralandı

İran’da hükümet karşıtı gösterilerde Doğu Kürdistan’da göstercilere açılan ateş sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi yaralandı. İran ve Doğu Kürdistan genelinde gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ye yükseldi.

İran Rejimi, Doğu Kürdistan'da halka saldırdı: 11 Kürt katledildi, 80 kişi yaralandı

İran’da hükümet karşıtı gösterilerde Doğu Kürdistan’da göstercilere açılan ateş sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi yaralandı. İran ve Doğu Kürdistan genelinde gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ye yükseldi.

İran’da yüzde 300’e varan akaryakıt zamları nedeniyle Doğu Kürdistan ve İran’ın bir çok kentinde  halk sokağa döküldü.

Doğu Kürdistan’ının Sine, Ciwanro ve Meriwan’da göstericilere İran güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 80 kişi ise yaralandı. Son iki gündür düzenlenen gösterilere yapılan müdahale sonucu toplam 16 gösterici hayatını kaybetti.

Doğu Kürdistan İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın bildirdiğine göre Ciwanro’da 6 gösterici hayatını kaybetti, 43 gösterici yaralandı. Meriwan’da 4 gösterici hayatını kaybetti, 11 gösterici ise yaralandı. Sine kentinde ise 12 yaşında bir çocuk açılan ateş sonucu hayatını kaybetti, 25 kişi ise yaralandı.

Bugünkü ve dünkü gösterilerde Huzistan’da 4 gösterici ve Sircan eyelaletinde 1 gösterici hayatını hayatını kaybetmişti.

İran'da akaryakıta yüzde 300 oranında zam yapılmasını protesto eden halk Ahvaz, Hürremşehr, Bircend, Meşhed, Geçsaran, Sircan, Bender Abbas, İsfahan ve Şiraz kentlerinde sokağa çıktı. Doğu Kürdistanı'nın Kiramanşan, Sine, Meriwan, Salmast ve Ciwanro kentlerinde de zamlar protesto ediliyor. 

Göstericiler araç sahiplerini kontak kapatmaya çağırırken, İsfahan ve Kirman eyaletine bağlı Sircan kentinde benzin istasyonu ateşe verildi.

Bunun üzerine Tahran başta olmak üzere bazı şehirlerde güvenlik güçleri benzin istasyonlarının önünde önlem aldı.

Meşhed kentinde ise güvenlik güçleri göstericileri müdahale ederek dağıttı.