Doğu Kürdistan'da halk İran rejimine karşı ayakta protesto gösterileri sürüyor

Doğu Kürdistan'da halk İran rejimini protesto ediyor. Eylemlerde “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganı da atan göstericiler, sabah saatlerinden bu yana eylemlerini sürdürüyor.

Doğu Kürdistan'da halk İran rejimine karşı ayakta protesto gösterileri sürüyor

İran'da hayat pahalılığı, zam ve rejimin anti demokratik uygulamalarına karşı başlatılan eylemler Doğu Kürdistan'da da yayılarak devam ediyor.


İran'da birçok kentte hayat pahalılığına karşı sokağa dökülenlerin gözaltına alınması, ülkede gerilimi daha da artırdı ve bugün yeni gösterileri tetikledi.
Muhalifler Cuma namazı çıkışında tüm şehirler için yaptığı gösteri çağrısı yanıt buldu, ülkenin en büyük ikinci kenti Meşhed'de protestocular yine sokağa indi.


Kuzeydeki Tebriz'de ise konvoy halinde şehir turu yapan göstericilerin videosu sosyal medyada paylaşıldı.


Doğu Kürdistan'da halk sokakta


Doğu Kürdistan'ın Kırmanşan eyaletinde yurttaşlar alanlara çıkarak, hayat pahalılığı, zamlara ve İran rejimini protesto etti. Eylemlerde “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganı da atan göstericiler, sabah saatlerinden bu yana eylemlerini sürdürüyor.


Meşhed ve diğer kentlerde dün düzenlenen protestolarda polis 52 göstericiyi gözaltına almıştı. Yerel kaynaklar, polisin biber gazı ve tazyikli suyla dağıttığı göstericilerden bazılarının da yaralandığını aktarıyor.


Reuters haber ajansı, gösterilerden paylaşılan videolarda yüzlerce protestocunun 'Diktatöre ölüm', 'Ruhani'ye ölüm' gibi sloganlar attığını bildiriyor. Protesto gösterilerine sahne olan şehirlerarasında İsfahan, Arak ve Meşhed kentlerinin yanı sıra Horasan eyaletine bağlı Nişabur ve Kaşmer de var.