İran rejim güçleri Kürt bir şöförü katletti

Doğu Kürdistan’ın Sine kentine bağlı Bane ilçesi nüfusuna kayıtlı Kürt bir minübüs şöförü İran rejim Güçleri tarafından yolcu taşıma esnasında katledildi.

İran rejim güçleri Kürt bir şöförü katletti

Hengaw İnsan Hakları Örgütü tarafından paylaşılan habere göre, Bane ilçesi nüfusuna kayıtlı Xesro Şerifi (29) isimli Kürt şöför bir kaç gün önce İran Güvenlik Güçleri tarafından uğradığı saldırı sonucu yaralandı ve kaldırıldığı Sine Kent Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybetti.

İsminin açıklanmasını istemeyen Xesro Şerifi’nin akrabalarından birisinin Hengaw’a yaptığı açıklamaya göre, Xesro 28 Ekim 2020 tarihinde Doğu Kürdistan ile Güney Kürdistan sınırları arasında bulunan ve Ebasava Barajı’na yakın Kele Sınır Kapısı’nda kaçakçılık şüphesiyle İran Güvenlik Güçlerinin pususuna düşüyor. İran Güvenlik Güçleri Xesro’nun otomobilini durdurduktan sonra ateş altına alıyorlar ve Xesro’nun ağır yaralanmasına sebep oluyorlar. O günden beridir ağır yaralı bir şekilde hastanede tedavi gören Xesro Şerifi bugün hayatını kaybediyor.

Xesro Şerifi’nin ailesinin, katletme olayında sorumlulukları bulunan İran Güvenlik Güçleri mensuplarına Seqiz Kent Mahkemesi’nde dava açtıkları belirtildi.

Xesro Şerifi evli ve bir kız çocuğu babasıydı.