Diyarbakır'dan Ankara'ya 2013 çağrısı

Eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, çözüm süreci için Türk hükümetine çağrı yaptı.

Diyarbakır'dan Ankara'ya 2013 çağrısı

Eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır'daki Newroz mitingine katılanlara hitaben konuşma yaptı. Dünyanın gözünün Newroz'da olduğunu belirten Türk hükümete yönelik yaptığı çağrıda, "Gelin Sayın Öcalan'ın 2013 Newrozunda ortaya koyduğu düşünceler çevresinde barış ortamını yeniden sağlayalım" ifadesini kullandı.

Ahmet Türk ayrıca, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasıyla ilgili olarak da, "Bu referandumun Kürtler için başka bir anlamı var" diye konuştu.

"Sur vahşetine, Cizre vahşetine, Nusaybin vahşetine evet mi diyeceğiz?” diyen Ahmet Türk, şöyle devam etti:

"Evet, işte referandumu böyle bir anlamla, düşünceyle karşılamamız lazım ve hayır oylarını büyütmemiz lazım. Ben şuna inanıyorum, Kürt siyasetçileri zindanlara atanlar, Kürdistan şehirlerini viran edenler biliyorum ki bunun hesabını mutlaka tarih önünde verecektir."

Baydemir: Müzakere masasına dönün

Çözüm sürecinin yeniden başlaması gerektiğini dile getiren Osman Baydemir, "Buradan, Newroz alanından Ankara'ya çağrımızdır; Müzakere masasına geri dönün” diye konuştu.

Baskıyla, Zulümle sonuç alacaklarına inananlar Newroz alanlarına çok iyi baksın diyen Baydemir, halkı referandumda Hayır oyu kullanmaya çağırdı.