Diyarbakır’da Olaylı Yıkım

Diyarbakır’da Olaylı Yıkım

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde daha önce 1 Mayıs’ta başlanacağı açıklanan ancak daha sonra 19 Mayıs’a uzatıldığı açıklanan Kentsel Dönüşüm kapsamında başlanacak yıkım işleri halk ile yıkım ekiplerini karşı karşıya getirdi.

bağlı Alipaşa ve Lalebey mahallelerinin boşaltılması için elektrik ve suyun kesilmesi tehdidi sonrasında, suyu kesmek için gelen kepçe mahalleye sokulmadı

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Alipaşa ve Lalebey mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılması kararı gerekçe gösterilerek evlerini boşaltmayanların elektrik ve suyunun kesileceği zırhlı polis araçlarından anons yapılmıştı. Suyu kesmek için gelen kepçe ise bugün (19 Mayıs) yurttaşlar tarafından mahalleye sokulmadı.

Alipaşa ve Lalebey mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamında 1 Mayıs’ta boşaltılması gerektiği duyurulmuş, mahalleli evlerini terk etmeyince 19 Mayıs’a kadar sürenin uzatıldığı, 21’inde de yıkıma başlanacağını duyurusu zırhlı polis araçlarından yapılmıştı. Bu sabah polis ve DİSKİ zırhlı araç ve kepçe eşliğinde mahallelere geldi.

Önce suyun kesildiği mahalleye daha sonra kepçe sokulmak istendi. DİSKİ’ye ait kepçenin önüne geçen yurttaşlar polislerle tartıştı. Kepçenin geçişine izin verilmezken direniş sonucu polis ve zırhlı araçlar mahalleyi terk etti. Sabah kesilen su ise bir süre sonra tekrar akmaya başladı. Polisin yurttaşa, “Sizi muhatap almıyoruz. Zor kullanarak da olsa pazartesi sizi buradan çıkartacağız, evleri yıkacağız” dediği öğrenildi.

Yurttaşlar ise direnmeye devam edeceklerini belirterek, pazartesi Diyarbakır Valiliği’ne yürüyüş yapacaklarını belirtti.