HDP Diyarbakır Eş Başkanları gözaltına alındı

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zeyat Ceylan ve Hülya Alökmen, partinin il binasına yönelik baskının “hukuki değil, siyasi olduğunu” belirterek, “bu yola devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

HDP Diyarbakır Eş Başkanları gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “yasadışı doküman” bulundurulduğu iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına polisler tarafından bugün öğlen saatlerinde baskın düzenlendi.

Başsavcılık, HDP’li iki gencin Fiskaya’da dalgalandırdığı Öcalan posterinin HDP binasında hazırlandığını gerekçe göstererek arama kararı verdi.

Polis tarafından abluka altına alınan binada arama yapıldı.

Soruşturma kapsamında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyat Ceylan ile birlikte Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı gözaltına alındı.

HDP Diyarbakır İl Örgütü resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Amed İl ve Yenişehir ilçe binamıza yapılan baskında uzun süren arama ve baskıdan sonra Eşbaşkanlarımız gözaltına alındı. Bu saldırılar umudumuzu büyütmekten alıkoyamaz bizleri. HDP baskılara karşı direne direne büyüyen bir geleneğin devamıdır. Direniş azmimiz sizi yok edecektir” denildi.