Dersim'de düşen helikopterde polis ve hakim 12 kişi hayatını kaybetti

Dersim'de polis ve hakimleri taşıyan helikopter düştü: 12 kişi hayatını kaybetti

Dersim'de düşen helikopterde polis ve hakim 12 kişi hayatını kaybetti

Dersim'de içinde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat bulunan helikopter düştü. Ekipler saat 17.00 sıralarında enkaza ulaştı. 12 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi

Dersim'de düşen helikopterle ilgili açıklama yapan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Helikopter yere çakılmış ve ters dönmüş. Ekipler 2,5 saatte enkaza ulaştı. Hava koşulları nedeniyle düştü, dış etken söz konusu değil. Hava şartlarından dolayı bir kazanın oluduğu görülüyor.dedi

Dersim'in Pülümür ilçesinden 11:40'ta havalanan Skorsky tipi polis helikopterinden kalkıştan 10 dakika sonra irtibat kesildi.

Düştüğü değerlendirilen helikopterde 7 özel harekat polisi, 1 astsubay, 1 hâkim ve 3 mürettebat bulunuyordu. DHA, Düştükten sonra mürettebatın 112'yi aradığı ve " 7 yaralı var" dediğini iddia etmişti. Ancak bu haber İl Sağlık Müdürlüğü'nce yalanlandı. Müdürlükten yapılan açıklamada "112 merkezine gelen böyle bir çağrı bulunmamaktadır" denildi.

Düşen helikopterle ilgili Valilikten açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

"18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir.

Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir."

Helikopterdekilerin isimleri

Helikopterde, Hâkim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun olduğu öğrenildi.