DERSİM – Pülümür Vadisi’nde Piknik yapan siviller helikopter ile bombalandı

DERSİM – Pülümür Vadisi’nde Piknik yapan siviller helikopter ile bombalandı

DERSİM – Pülümür Vadisi’nde bulunan Kutudere mevkiinde piknik yapan sivillerin Kobra tipi helikopter ile bombalandı. Yaralılardan Özdal Dönmez ile Pınar Aydın tedavi altına alınırken, yaralı 4 kişi hakkında ise henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Dersim’in Pülümür Vadisi’nde yer alan Kutudere Zage mevkiinde, Kobra tipi helikopter ile düzenlenen bombardımanda sivillerin vurulduğu öğrenildi. Dihaber’e göre, 6 kişiden oluşan bir grup arkadaş, piknik yapmak üzere Kutudere mevkiine gitti. Grubun yol kenarında bulunduğu sırada İnsanız Hava Aracı (İHA) ile tespit edilmesi ardından bölgeye gelen Kobra tipi helikopter ile bombalandığı aktarıldı. Yapılan bombardıman ardından Pülümür ilçe yolları araç ve yaya trafiğine kapatılırken, alana ambulanslar gönderildi. Bombalama sonucu grup içerisinde bulunan isimleri öğrenilen Özdal Dönmez Erzurum Devlet Hastanesi’nde ve Pınar Aydın Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında alındı.

Yaralanan Pınar Aydın’ın Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümü mezunu olduğu ve Malatya İnönü Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptığı öğrenildi. Özdal Dönmez ise Dersim’de bulunan Pera Restoran sahibi olduğu belirtildi.

Ağır yaralanan Özdal Dönmez’in ablası Neriman Dönmez, kardeşinin Erzincan Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü ve burada hasta kabul işlemenin gerçekleştirilmediğini, burada ambulansın taşlanarak linç girişiminde bulunulduğunu söyledi. Neriman, güvenlik nedeniyle kardeşini Erzurum Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini belirtti.

Ağır yaralananlardan belgeselci Pınar Aydın ise Elazığ Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve ameliyata alındı. Pınar’ın durumu ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bombardımanda yaralanan diğer 4 kişi hakkında bilgi edinilemedi.