Demirtaş'tan CHP'li Eren Erdem'e Yalanlama Geldi

Demirtaş'tan CHP'li Eren Erdem'e Yalanlama Geldi

12 Mayıs tarihinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüştükten sonra Demirtaş'ın kendisine "Özerklik konusunda hiçbir talebimiz söz konusu değildir" sözlerini aktaran CHP'li Eren Erdem'e Demirtaş'ın avukatlarından yalanlama geldi. 

Avukatları aracılığıyla yapılan açıklamada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şaşkınlık içinde olduğunu belirtti. Demirtaş'ın avukatları aracılığıyla basına gönderilen bilgi notunda şu açıklamaya yer verildi: 

"Söz konusu açıklamalara şaşırdığımı belirtmek isterim. Görüşmemizde özerklik konusu tek cümle ile dahi konuşulmamıştır.   

Buna rağmen Sayın Erdem ile yaptığımız görüşmenin bu şekilde tartışılmasını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Bu hususlarla ilgili görüşlerimi merak edenler partimizin belgelerine bakabilirler. Ağzımdan çıkmamış cümlelerin kesin bir yargıyla, bana atfen veya benim adıma tartışılmasını kabul etmediğimin bilinmesini isterim."  

Ne Olmuştu? 

Cezaevinde Selahattin Demirtaş ile görüşen CHP Milletvekili Eren Erdem, Demirtaş'ın "özerklik konusunda hiçbir talebimiz söz konusu değil" dediğini, Anayasanın ilk 4 maddesinin korunması gerektiğini aktarmış  ve Demirtaş'ın "özerklik" fikrinden vaz geçtiğini açıklamıştı.