Demirtaş'ın tutukluluğunu eleştiren Kılıçdaroğlu'na fezleke

MHP Milletvekillerinin şikayeti üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlandı. Fezlekede Kılıçdaroğlu’nun, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu, belediyelere kayyum atanmasını eleştirmesi suç unsuru olarak sunuldu.

Demirtaş'ın tutukluluğunu eleştiren Kılıçdaroğlu'na fezleke

MHP milletvekilleri 5 Şubat 2020 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, çeşitli demeçlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu.

Savcılık da “Suç ve suçluyu övme” iddiası ile Kılıçdaroğlu hakkında kovuşturma yapmak için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanıp Meclis’e gönderilen fezlekede, CHP liderinin 2014 tarihinden 2019 tarihine kadar yaptığı pek çok konuşma ve gazeteler ile televizyonlara verdiği demeçlerin suç unsuru yer aldığı belirtildi.

Fezlekede Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu, belediyelere kayyum atanmasını eleştirmesi, iktidarın yargıyı siyasallaştırdığını söylemesi, Türkiye’nin beka sorunu olmadığını dile getirmesi, İstanbul seçimlerini iptal eden Yüksek Seçim Kurulu’nu eleştirerek çete ifadesini kullanması suç unsuru olarak sunuldu.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre toplam 10 sayfadan oluşan fezlekede, MHP’nin şikayet dilekçesinde yer alan Kılıçdaroğlu’nun yaptığı 10 farklı konuşmanın Meclis’te yaptığı grup konuşması olduğu, ayrıca 7 farklı konuşmasında da suç unsuru olmadığı belirtilerek herhangi bir işlem yapılamayacağı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeye, “Ben Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Ahmet Altan, Müyesser Yıldız’ın içeride tutulması doğru değil diye açıklama yapmıştım. MHP milletvekilleri beni şikayet ediyor, terörü övüyor diye. Savcı da dosyayı gönderiyor. Şimdi karşımıza muhbir milletvekilleri çıktı” diyerek tepki göstermişti.