Demirtaş serbest bırakılsın diyen Arınç'a MHP'den tepki geldi

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın, HaberTürk yayınındaki Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkkındaki "tahliye olmalılar" çıkışı, MHP'yi öfkelendirdi.

Demirtaş serbest bırakılsın diyen Arınç'a MHP'den tepki geldi

Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP'nin Genel Başkan Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, kişisel Twitter hesabından Arınç'a öfke kustu.

Çiçek, Arınç'ın Demirtaş için sarf ettiği olumlu sözleri işaret ederek, "Hendek-Çukur olaylarında 793 şehidin , Kobani olaylarında 53 kişinin azmettirici katili olan terörist Demirtaş’ın tahliyesini istemek şerefsizlik ve haysiyetsizliktir. Fethullah Gülen’in dizinin dibinde büyüyenler ve CHP’nin PKK kanadı son günlerde bu propagandaya başladı" ifadesini kullandı.

Çiçek, tweetlerinin devamında, "Bülent Arınç, PKK'lı Selahattin Demirtaş ve PKK'lı Ayhan Bilgen'in kitaplarının tanıtımından komisyon mu alıyorsun?" diye yazdı.

Arınç, söz konusu programda, dört yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve üç yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın da tutukluluğunu eleştirirken, "Belki şunu konuşmuşlardır diyerek, bu iddianameleri okuyarak isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bile demiştim, cübbeyi bile giyesim gelmişti" dedi. Arınç, "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" diye konuştu.

Arınç, Selahattin Demirtaş'ın kitabıyla ilgili "Devran kitabını okudum, Belki Demirtaş hakkında fikriniz değişmeyecek ama Kürtlerin neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir" yorumunu yaptı. 

İş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin "Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala'nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım!" diyerek savcılara çağrıda bulundu. 

Arınç, Kürt meselesine de değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. 1980'de Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar sonra hepimizin "Devran" hikayelerinden okumamız lazım. Çözüm sürecinde bazı isimlerin tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da tahliyesi sağlanabilir. Mahkemeler, yargıçlar özgürlükçü düşüncesiler."