Davutoğlu: Bahçeli, Erdoğan'ı ortada bırakacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçime giderken bu ekonomik durumun sorumluluğunu almak istemeyeceğini söyleyen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Seçime giderken Bahçeli Ecevit'i ortada bıraktığı gibi Erdoğan'ı da bırakacaktır" iddiasında bulundu. Davutoğlu, Bahçeli için "Son derece başarısız bir lider" dedi.

Davutoğlu: Bahçeli, Erdoğan'ı ortada bırakacak

 Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi, AK Parti'den kopan oyların kendilerine yöneldiğini söyledi

KRT TV'ye konuk olan Davutoğlu, “Bahçeli'nin askıda ekmek kampanyası başlatırken iktidar kanadının ‘ekonomi çok iyi' söylemlerine dikkat çekti, "Bu da bize Cumhur İttifakı'nın ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor" dedi.

Bahçeli'nin seçime giderken bu ekonomik enkazın sorumluluğunu almak istemeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Seçime giderken Bahçeli Ecevit'i ortada bıraktığı gibi Erdoğan'ı da bırakacaktır. Bu ittifakta ben yokum diyecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin, "Siyasi fosil, siyasi artık" sözlerine Davutoğlu, Sayın Bahçeli son derece başarısız bir liderdir. Siyasi artıklar veya bir şey varsa Bahçeli önce aynaya bakmalı” diye yanıt verdi.

'AK PARTİ'DEN KAÇAN OYLAR İÇİN ADRES GELECEK PARTİSİ'

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yarar için her şeyi yapabileceğini söyleyerek, "Beştepe'de ‘tekrar parlamenter sisteme dönebilir miyiz’ konuşuluyor" dedi. Davutoğlu, "AK Parti'den kaçan oylar ki şu an yüzde 15, 16 civarındadır. 49,5'dan 34'lere düştü hatta daha da aşağıda, yüzde 20'lere yakın oy kaybetti. Bahçeli, yeni partilerin çıkmasından, özellikle de Gelecek Partisi'nden rahatsız. Bugün askıda ekmeğin bir sorumlusu Erdoğan ise ikinci sorumlusu Bahçeli'dir. AK Parti'den kaçan oylar için bir adres var artık. Gelecek Partisi" diye konuştu.