Cizre’den Oxford’a uzanan başarı hikayesi,Cizreli Mehmet İngiltere’de düzenlenen Oxford Sokrates Ödüleri’nde En İyi Yönetici Altın Ödülünelayık görüldü.

Ünlü Modacı Cizreli Mehmet Sait Dalmış, geçtiğimiz yıllarda İngiltere’de düzenlenen Oxford Sokrates Ödüleri’nde En İyi Yönetici Altın Ödülünelayık görüldü. Cizreli Dalmış, başarı hikayesini BasNewse anlattı.

Cizre’den Oxford’a uzanan başarı hikayesi,Cizreli Mehmet İngiltere’de düzenlenen Oxford Sokrates Ödüleri’nde En İyi Yönetici Altın Ödülünelayık görüldü.

Ünlü Modacı Cizreli Mehmet Sait Dalmış, geçtiğimiz yıllarda İngiltere’de düzenlenen Oxford Sokrates Ödüleri’nde En İyi Yönetici Altın Ödülünelayık görüldü. Cizreli Dalmış, başarı hikayesini BasNewse anlattı.

Modacı olmaya nasıl karar verdiniz?

Modacı olmaya küçük yaşlarda yapmaya karar verdim, elime geçirdiğim bütün kağıtlara, sokaktaki kirli kağıtlar dahil, resimler ve modeller çiziyordum. İlkokul 5 sınıfta sokakta kağıt yığını görmüştüm elimi atınca canım çok yanmıştı meğerse sonradan öğrendiğim akrep sokmuştu. Parmağım  baya şişmişti. Ağlayarak eve geldim, üstüne annem de enseme bir iki tokat attı ‘ne işin var kirli kağıtlarla sana kırtasiyeden istediğin kadar alalım ödevini yapmak için’ dedi ellerimin halini görünce ağlayıp durmuştu, sonra Ablam baktı, iğne ucuyla açarak sıkmıştı.

Defile dûzenlediniz mi?

Henüz daha defile yapmadım. Önümüzdeki ay defile yapmayı düşünüyorum. Hazırlık aşamasındayım bitince Ankara’da ilk defilemi yapacağım.

Cizreli bir genç olarak, Dünya Liderler zirvesi Oxford Sokrates  komitesi tarafından en iyi yönetici altın ödülüne layık görüldünüz, bu süreci biraz anlatabilir misiniz?

Ben daha küçük yaşlardan beri iş hayatına atılmış biriyim. Liseden sonra Bölgede ilk Sigorta Şirketini kurdum. 2000 yılında kurulan ve halen faaliyeti devam etmekte olan uluslararası 'Oxford Sokrates‘ En İyi Eğitim Şirketi Altın Ödülü’ ve ‘Yılın En iyi  Yöneticisi’ ödülünü çifte dalda ödül alarak tescillenmiş marka haline gelen Danışmanlık şirketinin Kurucusu ve Yönetim Kurulu başkanlığını yapmaktayım.
Ve bir sene sonra uluslararası Aristo Thales ödülünü de aldım.
Başarmak için hayal kurmak daha sonra da hayalin gerçekleşmesi için çaba göstermek gerekir.

Bu ödülden sonra hayatınızda değişiklikler oldu mu?
2000 senesinde bölgede ilk sigorta şirketini kurdum ve çalıştığımız sigorta tarafından Türkiye ikinciliği Güneydoğu Anadolu birinciliği ödüllerini de almıştım .
Küçük yaşta ödül almaya alışkın olduğum için çok fazla bir şey değişmedi. Aynı zamanda ben bir iş yaptım mı en iyisini yapmaya çalışırım.

Moda alanında bugüne kadar kimlerle çalıştınız?

Ürettiğim bütün elbiselerin tasarımcılığını, modelistliğini ve desinatörlüğünü kendim yapıyorum. Hazır giyim olarak Avrupa’nın 17 ülkesine ve Balkanlara satıyoruz. Özellikle bir bayanın vücut hatlarına uygun şekilde, kusurları kapatmaya yönelik modeller çıkartmaya özen gösteriyorum. Göz yanıltmalar yani; göbek varsa bunu kapatmaya yönelik tasarımlar yapıyorum. Bir defa sipariş veren kişiler elbiselerimizin kalitesini çok beğenerek koleksiyondaki bütün elbiselerin çoğunu sipariş ediyorlar. Dünyaca ünlü 'e ticaret’ sitelerinde elbislerimizin kopyalarının çalınarak oluşturulan taklitlerine rastlıyoruz.
Ve buradan anladığım kadarıyla doğru bir yolda ilerlediğimi anlıyorum .

Moda alanında ki hedefleriniz nelerdir?

Dünya markası olmak. Ünlü markalar arasında  adımızı duyurmak. Aynı kalitede daha uygun fiyatlara elbiseleri müşterilere ulaştırmak. Tekstil sektöründe maliyetler düşünüldüğü kadar değil. İnsanlar büyük markalara o kadar parayı sadece isme veriyor. İyi kalitede ve daha uygun fiyatlara elbise alınabileceğini kanıtlamak. Hayattaki vizyonum her zaman yaptığım işi en iyi yapabilmektir. Özgün trendlere uygun koleksiyon hazırlamadaki belli aşamaları titizlikle takip ediyorum.

Güney Kürdistanda bir defile düzenlemeyi düşünür müsünüz?

Evet düşünüyorum. Bütün dünya insanlarına örflerine adetlerine hitap edecek tarzda modeller yapmayı düşünüyorum.

Basnews