CENTCOM Komutanı: IŞİD'in yeniden dirilişine karşı harekete geçme çağrısı

CENTCOM Komutanı: IŞİD'in yeniden dirilişine karşı harekete geçme çağrısı

CENTCOM Komutanı McKenzie, Washington'un bölgede radikalleşmeyi önleme girişimleri başlatmaması halinde ABD'nin önümüzdeki 10 yıl içinde IŞİD'in yeniden dirilişiyle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıda bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) başındaki isim olan Kenneth McKenzie, Washington'a IŞİD'in yeniden dirilişine karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

Washington Times'ta yer alan habere göre, ABD Barış Enstitüsü tarafından düzenlenen online foruma katılan McKenzie, IŞİD'in Suriye ve Irak'ta hala aktif olduğunu ve cihatçıları silahlandırmaya kararlı olduğunu belirtti.

ABD’li yetkili, IŞİD'in 5 yıl önceki kadar güvenlik tehdidi teşkil etmemesine rağmen kapsamlı bir radikalleşme karşıtı girişim başlatılmazsa örgütün yeniden dirileceği konusunda uyardı.

Rojava’daki El Hol kampının tehlike arz ettiğine işaret eden McKenzie, Suriye ve Irak'tan kaçanların yanı sıra IŞİD mensupları ve ailelerinin tutulduğu bu kampın, terörün canlanması konusunda potansiyel bir üreme alanı olduğunu kaydetti.

El Hol kampında yaklaşık 65 bin sığınmacı kalıyor.

ABD'nin Uluslararası IŞİD karşıtı koalisyondaki danışmanı William Roebuck da forumda IŞİD'in “önemli bir tehdit” oluşturmayı sürdürdüğünü belirtti.

Roebuck, koalisyona IŞİD'in yeniden dirilmesini önlemeyle meşgul olma çağrısında bulundu.