Cemil Bayık: Apo, PKK ve Kürt halkı Türkiye'nin parçalanmaması için mücadele ediyor

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Kürtler statü sahibi olursa Suriye'de demokratik bir durum ortaya çıkar. Bu da Türkiye'de büyük bir etki yaratır. AKP-MHP o zaman artık iktidar olamazlar” dedi.

Cemil Bayık: Apo, PKK ve Kürt halkı Türkiye'nin parçalanmaması için mücadele ediyor

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Sterk TV'de yaptığı konuşmada, skandal ifadeler kullandı ve “Apo, PKK ve Kürt halkı Türkiye'yi parçalamak istiyor’ diyorlar. Halbuki Türkiye'yi parçalamak isteyenler onlardır. Buna karşı duran ve halkların çıkarlarını savunan Apo, PKK ve Kürt halkıdır.” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği askerî harekât sonrası bölgede yaşanan gelişmeleri Sterk TV’ye değerlendirdi.

ANF’de yer alan habere göre Türkiye’nin Suriye’ye girmesinin tek sebebinin Kürtlerin kazanımlarını yok etmek ve statü sahibi olmasını engellemek olduğunu söyleyen Bayık, “Kürtler statü sahibi olursa Suriye'de demokratik bir durum ortaya çıkar. Bu da Türkiye'de büyük bir etki yaratır. AKP-MHP o zaman artık iktidar olamazlar. İktidarlarını sürdürmek, Kürtleri yok etmek, yeni Osmanlıyı yaratmak için Suriye'de Kürtlerin statü sahibi olmasını engelliyorlar. Hem halklara hem de Kürtlere karşı bu şekilde düşmanlık ediyorlar” dedi.

Kürtlerin artık Ortadoğu'da temel bir güç olduğunu vurgulayan Bayık sözlerine şunları ekledi:

“Bu güç kimin yanındaysa o güç Ortadoğu'da sonuç alır. Kürtleri yanına almayanlar demokratik, ittifak veya zor kullanarak programını yürütemez. Hem Amerika hem Rusya bu yüzden Türkiye'yi Suriye'ye sokmak istediler. Bir taraftan da Türkiye'nin eliyle çıkarlarını gerçekleştirmek istediler. Orada devrim ve gerillalar var bu halka umut veriyor. Çözüm üretiyor, halklara bunu anlatıyor. Bunun önünü almak ve devrime darbe vurmak istediler. Amerika ve Rusya halklara ve sosyalizme karşı birlikte hareket ediyorlar. Türkiye denge siyaseti yürüterek Amerika ve Rusya arasındaki çelişkilerden faydalanıyor. NATO ve AB'yi de kendisi için kullanıyor. Onları kendisi için fırsat olarak görüyor ve hem Osmanlı amacına ulaşmak hem Kürtleri yok etmek hem de demokratik bir sistemin önünü almaya çalışıyor.”

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın “halklara ve Türkiye'ye karşı sorumlu bir şekilde yaklaştığını ve Türkiye'nin sorunları için demokrasi ve çözüm programı geliştirdiğini” ifade eden Bayık, “Önder Apo, Türkiye'yi demokratikleştirmek ve tüm halkların yaşadığı özgürlük bahçesine çevirmek istiyor. Bu yüzden AKP-MHP'ye destek verenler iyi bilsinler ki en büyük düşmanları AKP-MHP'dir. Halkı kandırmak için, ‘Apo, PKK ve Kürt halkı Türkiye'yi parçalamak istiyor’ diyorlar. Halbuki Türkiye'yi parçalamak isteyenler onlardır. Buna karşı duran ve halkların çıkarlarını savunan Apo, PKK ve Kürt halkıdır. Bunun için mücadele ediyor ve büyük bedeller ödüyorlar. Bu gerçekliğin çok iyi anlaşılması lazım” diye konuştu.

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik saldırılarında “PKK’yi bahane” olarak kullandığını belirten Bayık, Ankara’nın Libya’daki savaşa dahil olmasını işaret ediyor:

“Şimdi bazıları, ‘PKK Güney'dedir o yüzden bunu bahane ederek Güney'e saldırıyor’ diyor. Bu doğru değil. Türkiye PKK olmasa da bir bahane bulabilir zaten buluyor da. Güney'de referandum olduğunda bu referandumu PKK yapmadı. Güney yönetimi yaptı. Fakat herkes Türkiye'nin nasıl karşı çıktığını gördü. Güney'i tehdit etti. ‘Nefesinizi keseriz, sizi öldürürüz’ dediler. Bugün Libya'yı, Akdeniz'i tehdit ediyor. Oralarda PKK mi var.”

Rojava’daki gelişmeleri de değerlendiren Bayık, “Kürtler statü sahibi olursa Suriye'de demokratik bir durum ortaya çıkar. Bu da Türkiye'de büyük bir etki yaratır. AKP-MHP o zaman artık iktidar olamazlar. İktidarlarını sürdürmek, Kürtleri yok etmek, yeni Osmanlıyı yaratmak için Suriye'de Kürtlerin statü sahibi olmasını engelliyorlar. Hem halklara hem de Kürtlere karşı bu şekilde düşmanlık ediyorlar” şeklinde konuştu.

Bayık, Esad yönetimi ile Suriyeli Kürtler arasında yapılan görüşmeleri de “olumlu” bulduklarını ve desteklediklerini ifade etti. “Özerk yönetim hiçbir zaman ayrı devlet kuracağını, Suriye'yi böleceklerini söylemediler” diyen Bayık, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Her zaman Suriye'de demokratik bir şekilde sorunları çözelim, biz Suriye'nin bir parçasıyız dediler. Bu yüzden her zaman Suriye yönetimi ile görüşmek istediler. Sorunlarını Suriye yönetimi ile tartışıp, çözmek istediler. Doğru olan da bu çünkü Suriye'nin bir parçasılar. Ayrı bir devleti değil özgürlüğü esas alıyorlar. Özgür toplumu esas alıyorlar. Kendi iradeleri ile, kimlikleri ile, kültürleri ile, değerleri ile özgür bir şekilde yaşamak istiyorlar. Kürtler için en doğrusu bu. Görüşmeler ne esaslar üzerinden yapılıyor bilmiyoruz ama demokratik özerk yönetimi sorunlarını Suriye içinde halletmek istiyor. Biz de bu durumu doğru görüyoruz.”

3. Dünya Savaşı yaşanıyor

Mevcut durumda dünyada ve bölgede yaşanan çatışmaların 3’üncü Dünya Savaşı olduğunu dile getiren ve savaşın daha da derinleşeceği öngörüsünde bulunan Bayık, “Devletler daha önce başka güçlerle bu savaşı yürütüyorlardı. Kendilerine bağlı gruplara yardım ediyorlardı. Fakat artık devletler sahaya indi ve savaşa girdiler. Artık devletler savaşı yürütüyor” dedi .

IŞİD tehdidinin bitmediğini, askeri, siyasi ve toplumsal olarak devam ettiğini belirten Cemil Bayık, “Kapitalist modernite sistemi DAİŞ'i kurdu. Kapitalist modernite sistemi ve Ortadoğu'daki devletleri yok olmayana kadar bu tür örgütler her zaman çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz...