Cami saldırganı'ndan Türklere tehdit

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen silahlı saldırının şüphelilerinden Brenton Tarrant'ın YouTube üzerinden 70 sayfalık bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Tarrant, manifestoda 'Türklere' diye özel bir başlık açıp "Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz ve hamam böceği gibi topraklarımızdan atacağız" demiş.

Cami saldırganı'ndan Türklere tehdit

Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen silahlı saldırının şüphelilerinden birinin YouTube üzerinden 70 sayfalık bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı. Brenton Tarrant isimli 28 yaşındaki saldırgan, manifestoda Türkiye’yi tehdit ediyor.

Aşırı sağcı ifadelerin yer aldığı manifestoda, ‘Türklere’ başlığı altında şu ifadeler yer alıyor: “Topraklarınızda barış içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz’ın Doğu yakasında… Ama Boğaz’ın Batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz ve hamam böceği gibi topraklarımızdan atacağız. Konstantinopolis’e (İstanbul’a) gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya, minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak.”