Buldan: Şu ya da bu partiyle ‘bir ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok

Buldan: Şu ya da bu partiyle ‘bir ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP’yle ittifak kurmak isteyenler varsa tabii ki görüşülür, konuşulur. Ancak bizim şu ya da bu partiyle ‘bir ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok” dedi.

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’ya konuşan Buldan, CHP’li Müslim Sarı’nın, “Bölünme paranoyasından kurtulmak zorundayız. CHP, HDP ile açık bir ittifak yapacak cesarete sahip mi” yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Buldan, “Bize göre Türkiye’nin temel meselesi seçim ittifakı değil, demokrasi mücadelesinde bir güç birliğinin sağlanmasıdır. İhtiyaç olan budur. Biz demokrasi mücadelesi için herkesin güç birliği yapması gerektiğini söylüyoruz. HDP’yle ittifak kurmak isteyenler varsa tabii ki görüşülür, konuşulur. Ancak bizim şu ya da bu partiyle ‘bir ittifak kuralım’ diye bir gündemimiz yok. Bizim öncelikli gündemimiz demokrasinin inşasıdır” diye konuştu.

CHP’nin Kürt sorununa ilişkin çıkışına ilişkin de konuşan Buldan, “Kürt sorunu, sadece HDP’nin sorunu değil, Türkiye’nin bir sorunudur. Demokrasi sorunuyla iç içe bir sorundur. O nedenle memleketin sorunları için demokratik siyaset üreten herkesin bu meseleye eğilmesi, kapsamlı çözüm politikaları oluşturması gerekir. Bu sorun siyasetle, siyasal yollarla ve demokratik adımlarla, ortak akılla çözülecektir. Çözüm yeri de parlamentodur. Bu sorunu çözme iddiasında olan herkesin çözüm politikasını net bir biçimde oluşturması ve ortaya koyması gerekir” ifadesini kullandı.