Bolu Belediye Başkanı'ndan Sakık'a: Ben Atatürk'ün askeri, sen Kandil'in kadrolu yalakası!

Bolu Belediye Başkanı'ndan Sakık'a: Ben Atatürk'ün askeri, sen Kandil'in kadrolu yalakası!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP’li Sırrı Sakık’ın sosyal medyadan ırkçılık suçlamasına, “Ben her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri idim. Sende Kandil'in kadrolu yalakası. Kaybetmen beni üzmedi ” ifadeleriyle cevap verdi.

HDP'nin Muş Belediye Eş başkan adayı Sırrı Sakık, 31 Mart'ta Bolu Belediye Başkanlığı'na seçilen Tanju Özcan'a ırkçılık suçlamasında bulundu.

Sakık suçlamasında, "Meclis'te iki dönem birlikte bulunduk. Meclis'te de ırkçılığın temsiliydi. Bolu'da ona oy veren her demokrat bu suça ses çıkarmalıdır. Irkçılık suçtur!" ifadelerini kullandı.

Ben Atatürk'ün askeriyim

​Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sakık'ın ırkçılık sözlerine, "Haklısın… İki dönem birlikte Milletvekilliği yaptık… Ben her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri idim… Sende Kandil'in kadrolu yalakası… Kaybetmen beni üzmedi.. @sakiksirri" ifadeleriyle cevap verdi.

Öte yandan Ağrı Belediyesi'ne 31 Mart'ta seçilen AK Partili Savcı Sayan, Tanju Özcan'ın Suriyeli açıklamasına, "Bolu'daki Suriyelileri Ağrı'ya bekliyorum. Biz ekmeğimizi bölüşürüz. Kur-an'ı öpmek yetmez içinde yazanlara da uymak gerekir…" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Özcan, hem AK Partili Savcı Sayan'a hem de HDP'li Sırrı Sakık'a, "Tekrarlıyorum…ben Başkan olduğum sürece, Yatağa aç giren vatandaşlarımız var iken, Bolu da Türk Halkının vergilerinden oluşan bütçemizden, SURİYELİLERE bir tek kuruş yardım yapılmayacaktır.. @SavciSayan,@sakiksirri" diye cevap yanıt verdi.

Tanju Özcan ne demişti?

Bolu'da belediye başkanı seçilen CHP'li Tanju Özcan, seçim dönemindeki ‘yabancılara ayni ve nakdi yardım yapılmaması' vaadini mazbatasını alır almaz uygulamaya sokmuştu. CHP'li başkan, koltuğa oturmasının ardından ilk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yazmıştı.

Yazıda şu ifadeler kullanılmıştı: "Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılayı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı' adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim".