BM'den "Libya'da mesajımız net" açıklaması!

BM'den "Libya'da mesajımız net" açıklaması!

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'daki krizin askeri yollarla çözülemeyeceğini belirterek, tüm taraflara müzakerelere dönme ve siyasi çözüm çağrısını yineledi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Mısır'ın Libya'ya askeri müdahale planlarına yönelik soruları yanıtladı. 

Mısırlı yetkililerle temasta olduklarını belirten Dujarric, “Libya'da sahada ve ülke dışındaki tüm taraflara mesajımız net; askeri çözüme yer yok. Tek çözüm müzakere edilmiş siyasi bir çözüm" dedi.

Mısır Meclis Başkanı Ali Abdulal başkanlığında dün yapılan gizli oturumda, "Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’ye Mısır ulusal güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alma" yetkisi verilmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, "Eğer Mısır Libya'ya müdahale ederse, ülkedeki askeri durumu hızlı ve kararlı bir şekilde değiştiririz. Mısır ordusu, bölgenin ve Afrika'nın en güçlü ordularından biri" demişti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin Sirte ve Cufra hattını geçmesi halinde Mısır'ın seyirci kalmayacağı mesajını veren Sisi, "Libya'nın doğusunda istikrarsızlık oluşmasına izin vermeyeceğiz. Libya'ya sizin talebiniz üzerine gireceğiniz ve sizin emrinizle çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.