BM Irak Özel Temsilcisi Plasschaert'den, Erbil ve Bağdat’a Şengal çağrısı

BM Irak Özel Temsilcisi Plasschaert'den, Erbil ve Bağdat’a Şengal çağrısı

BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert, terör mağduru halkın yaşamlarını yeniden inşa edebilecekleri bir ortamın sağlanması için Erbil ile Bağdat hükümetlerinin bir an önce anlaşmaya varma çağrısında bulundu.

3 Ağustos 2014 yılında Şengal’de yaşanan ve “73’üncü Ferman” olarak nitelenen soykırımın 6’ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert, Ezidi Kürtlerin kültür ve topraklarını koruma mücadelesinden övgüyle söz etti.

Plasschaert, Şengal’de istikrar, yeterli hizmet ve birleşik idarenin olmamasından ötürü sıkıntıların devam ettiğini ifade etti.

Şengal ve çevresinin yeniden inşası için uzun soluklu bir çözümün bulunması gerektiğini kaydeden Plasschaert, Ezidi kurbanlara ve DAİŞ esaretinden kurtarılanlara borçlu olduklarını belirtti.

Terör örgütü DAİŞ tarafından 3 Ağustos 2014 yılında Şengal’de gerçekleştirilen ve “73’üncü Ferman” olarak nitelenen soykırımda binlerce Ezidi Kürt öldürülürken, katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak geçti.