Bitlis'te AKP'li belediyelerden geri adım: Tüm Kürtçe tabelalar yerine takılacak

Bitlis'te AKP'li belediyelerden geri adım: Tüm Kürtçe tabelalar yerine takılacak

Bitlis, Tatvan ve Hizan ilçesine bağlı Yolalan'da AK Parti'li başkanlar tarafından kaldırılan tüm Kürtçe tabelaların AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz'ün talimatı doğrultusunda yerlerine takılacağı bilgisi verildi.

Bitlis'teki kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre AK Parti'ye geçince kaldırılan tüm Kürtçe tabelaların AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz tarafından verilen talimat doğrultusunda en kısa süre içerinde yerlerine takılacağı bilgisi verildi. 

3 İlçede Kürtçe Tabelalar Sökülmüştü

AK Parti'li Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, geçen günlerde belediye binasındaki Kürtçe tabelayı kaldırmıştı. Ardından Bitlis'in girişindeki Kürtçe, Türkçe ve İngilizce "Bitlis’e hoş geldiniz" yazan tabela söküldü. 

Bitlis’ten sonra AK Parti’li Tatvan Belediyesi de Kürtçe tabelayı indirdi. Ardından Tatvan Belediyesi, kent merkezinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı'nın tabelasından  "Qebristana Karşıyaka" tabelasını kaldırarak yerine "Her nefis ölümü tadacaktır"  tabelasını astı. 

Öte yandan Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı AK Parti yönetimindeki Yolalan belde belediyesi, binada bulunan Kürtçe tabelayı sökmüştü.

Gelen Tepkiler Üzerine Geri Adım Atıldı

Bitlis Belediyesi’nde 2014 yılında asılan Kürtçe tabela, geçtiğimiz günlerde yeni belediye yönetimi tarafından indirilmesinden dolayı tepkiler neticesinde en yetkili ağızdan cevap gelmişti.

İstanbul Sultanbeyli'de faaliyet gösteren Bitlis İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (BİDER) tarafından resmi sosyal medya hesaplarında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Mali ve İdari İşler Başkanlığını halen sürdüren Vedat Demiröz'ün, konuşması sırasında kendisine yöneltilen Kürtçe tabelalarla ilgili soruya 'en kısa sürede o tabelanın takılacağı' bilgisini yanıtını verdiği belirtilmişti.