Bilgen'den Özdağ'a yanıt: İYİ Parti MHP'yi destekledi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın 31 Mart yerel seçimlerinde Kars’ta HDP’nin kazanmaması için MHP’ye destek verilmesini istediğini ancak Genel Başkan Meral Akşener’in kabul etmediğini öne sürdü. Tutuklu bulunan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ise İYİ Parti’nin MHP’ye destek verdiğini belirtti.

Bilgen'den Özdağ'a yanıt: İYİ Parti MHP'yi destekledi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili tartışma yaratan iddiasının ardından, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili de bir iddiada bulundu.
 
Özdağ, Kars’ta HDP’nin kazanmaması için MHP’ye destek verilmesi için çabaladığını belirterek, “Kars’ta HDP 1.200 farkla kazandı, biz de 900 oy aldık. HDP’nin kazanacağı belliydi, Genel Başkan Akşener’i 3 defa aradım ve Kars’ta seçimlerden çekilmemizi söyledim ama sonuç alınmadı” ifadelerini kullandı.
 
Özdağ’ın açıklamalarına tutuklanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen twitter adresinden yanıt verdi:
 
‘ÖZDAĞ’IN BİLGİSİ YANLIŞ’
 
“Herkese selamlar. Sağlık durumum ve moralim yerinde, sizin de iyi olmanızı ümit ediyorum. İyi Parti’nin iç tartışmalarına taraf olmam ama Ümit Özdağ’ın Kars seçimleriyle ilgili bilgisi yanlış.
 
Sadece partisinin 2018 Mv. seçiminde aldığı oy ile 2019 Belediye seçimindeki farka bakarsa İyi Parti’nin MHP’ye destek verdiğini görecektir. Kars’ta bize seçimi kazandıran Ankara’daki siyasetçilerin masa başı hesaplarının Anadolu insanının ferasetiyle bozulmuş olmasıdır.”