Berhem Salih: Kürtlerin özgürlüklerine kavuşması huzur ve güvenliğe katkı sağlar

Demokrasi ve Adalet için Koalisyon Hareketi lideri Berhem Salih, gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kürtlerin meşru haklarına kavuşmasının bölgenin huzur ve güvenliğine hizmet edeceğini vurgulayan Salih, aksi durumda bölgede sorunların büyüyeceğini belirtti

Berhem Salih: Kürtlerin özgürlüklerine kavuşması huzur ve güvenliğe katkı sağlar

Demokrasi ve Adalet için Koalisyon Hareketi lideri Berhem Salih, gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kürtlerin meşru haklarına kavuşmasının bölgenin huzur ve güvenliğine hizmet edeceğini vurgulayan Salih, aksi durumda bölgede sorunların büyüyeceğini belirtti.

Referanduma karşı olumsuz tavır sergileyen bölge ülkeleri ile uluslararası topluma seslenen Berhem Salih, "Kürdistan'a komşu ülkeler ve uluslararası güçler, Kürtlerin bu bölgenin asli halklarından biri olduğu gerçekliğini görmeleri gerekiyor. Kürdistan halkını, meşru haklarından mahrum bırakmak, bölgenin huzur ve güvenliğine fayda sağlamayacaktır." dedi.

Referandum ardından daha da gerilen Erbil-Bağdat ilişkileri ile ilgili değerlendirmesinde Berhem Salih, Irak'taki Şii Dini lider Ayetullah Ali Sisteni'nin diyalog çağrısının olumlu olduğunu, sorunların çözümüne yönelik tek yöntemin diyalog olduğunu söyledi.