Bekir Bozdağ Güney Kürdistan'a yönelik kara harekatını yalanladı

Bekir Bozdağ Güney Kürdistan'a yönelik kara harekatını yalanladı

Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kürdistan Bölgesi'nde gerçekleştirilen referandum ile ilgili Türkiye'nin uluslararası hukuk ve meşruiyete önem verdiğini ifade ederek, “Türkiye aklı selim ile hareket edecektir” dedi. Bozdağ, Türkiye'nin Güney Kürdistan'a girileceğine dair iddiaları da yalanladı.

Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Kürdistan Bölgesi'nde gerçekleştirilen referandumla ilgili yöneltilen bir soruya, “MGK'nın öne çekilmesi, TSK'nın sınırda tatbikat yapması, bazı televizyonların Türksat'tan çıkarılması, uçuşların durdurulması gibi adımlar atıldı” yanıtını verdi.

“ Kuzey Irak bölgesine girilecek gibi iddialar var bunlar yorumdan ibarettir” diyen Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız 4 Ekim'de İran'a gidecek. Attığımız her adım iş birliği içinde olacak.. Türkiye aklı selim hareket edecektir. Komşularla koordinasyon içinde olunacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye hükümeti Sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü:

Bekir Bozdağ sözlerini şunları ekledi:

“Bildiğiniz gibi Türkiye, Kuzey Irak Yönetimi'nin gayrı meşru referandum kararı ve uygulamasında sonra bir dizi tedbir uygulayacağını açıkladı. Bu tedbirleri Irak hükümetiyle işbirliği ve koordinasyon içerisinde uygulayacağız. Ve İran'la da bu noktada istişaremizi, işbirliğimizi sürdüreceğiz. Uluslararası hukuk ve uluslararası meşruiyete de önem vereceğiz ve aklı selim ile sakin bir şekilde atacağımız adımları atacağız. Ve bütün bunları yaparken de Türkiye Cumhuriyeti Devletini'n ve Türk milletinin üstün çıkarını korumayı esas alacağız. Bugüne kadar attığımız bütün adımları milletimizin ve devletimizin üstün yararını gözeterek attık. Çok adım attık bu konuda. Somut adımlar attık. Yeni adımlar aldığımız kararlar çerçevesinde önümüzdeki sürece gerektikçe devreye sokacak.”