Baydemir’den yargıya IŞİD tepkisi: Taşları bağlayıp, itleri salıyorlar

Baydemir’den yargıya IŞİD tepkisi: Taşları bağlayıp, itleri salıyorlar

HDP'nin başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde konuşan HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, IŞİD sanıklarının tahliye edildiğini belirterek, "Onlar teker teker tahliye ediliyor ama hakikatin savunucuları cezaevlerine konuluyor. Yani taşlar bağlanıyor, itler salınıyor” dedi.

HDP’li parlamenterlerin 8 ay 25 günden beri cezaevinde olduklarını, Demirtaş'ın tutuklu olduğu dosyadan henüz yargılanmadığını hatırlatan Baydemir,"Henüz duruşmasının ne zaman olacağı belli değil. Hani yargılayacaktınız neden duruşmayı gerçekleştirmiyorusnuz ? Neden mahkemeye çıkarmıyorsunuz. Kamuoyu Demirtaş'ın tutuklandığı dosyadan yargılandığı içerde, hayır Demirtaş tutuklandığı dosyadan sadece ve sadece bir rehindir.

Şu ana kadar 60'ı aşkın katılmış olduğu bütün dosyalar tutuksuz olduğu dosyalardır. Mahkeme huzuruna, yargı huzuruna çıkamıyorlar çünkü hakikatin açığa çıkmasından korkuyorlar. Çünkü Demirtaş'ın cesaretiyle, sözüyle, vicdanın sesiyle hakka ve hakkaniyete ışık tutacağına inanıyorlar, bunu biliyorlar."

Türkiye’de IŞİD’lilerin tahliye edildiğini söyleyen Osman Baydemir, "IŞİD barbarlık örgütünün bu coğrafyada yaptığı zulmün hesabı yok. Bu kentte 5 Haziran mitingine saldırıldı 5 insanımız hayatını yitirdi. Suruç, Ankara, bu saldının Diyarbakır saldırısının birinci derece sanıklarından biri tahliye edildi. Bu şehirde hücre evi baskını sırasında 2 polis hayatını yitirdi. O evdeki mühimmat, teçhizatlar yakalandı ve o mühimmatların üzerinde parmak izi olan sanıklar tahliye edildi. Antep saldırısı sanıklarından da 38'i tahliye edildi. IŞİD sanıkları teker teker tahliye ediliyor" dedi.

Devletin herhangi bir kurumunun IŞİD ile görüşme yapıp yapmadığını soran Osman Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acaba bu saldırılardan önce onlara bir söz mü verilmişti ? Ey hükümet açıkla, ne söz vermiştiniz ? Şu anda bir pazarlık mı var ? Devletin herhangi bir erki, organı IŞİD'le herhangi bir görüşme yapıyor mu ? Yapmıyorsa bu tahliyelerin anlamı nedir ? Parmak izleri var diyorum size eşyaların, mühimmatların, kurşunların üzerlerinde parmak izi var.

Onlar teker teker tahliye ediliyor ama Demirtaş'lar, Ahmet Şık'lar hakikatin savunucuları cezaevlerine konuluyor. Yani taşlar bağlanıyor itler salınıyor. Bu ülke taşların bağlandığı itlerin salındığı olduğu müddetçe adalet tecelli etmeyecek. Adaletin mutlak suretle sağlanması lazım."