Baydemir’den darbe girişimi raporuna sert tepki

Baydemir’den darbe girişimi raporuna sert tepki

HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nu eleştirerek, “Bu komisyon gerçekleri, darbeyi saklama, AKP'yi aklama komisyonudur “ dedi.

TBMM Grup Toplantısında konuşan HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporu sert ifadelerle eleştirdi.

Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu komisyon gerçekleri, darbeyi saklama, AKP'yi aklama komisyonudur. Bu rapor darbeyi saklama, AKP'yi aklama raporudur. Biz bundan dolayı bu rapora meşruiyet vermemek için komisyon üyelerimizi bir müddet sonra bu komisyondan çekmek suretiyle suça da ortak olmadık.”

Komisyonun, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’nın beyanına başvurmadığını belirten Baydemir, şöyle devam etti:

“Bu nasıl bir darbe araştırma komisyonudur. Bu nasıl bir darbeyi ve hakikati açığa çıkarma çabasıdır. AKP ve Erdoğan'ın başından beri bu darbeyi bütün gerçekliğiyle ve çıplaklığıyla açığa çıkarma gibi bir niyetleri yoktu. Çünkü, karanlıkta kalması gereken noktalar, kara delikler vardı.

Ne zaman ki o karanlıklara ışık tutulmaya başlandı o zaman komisyonun faaliyetlerinin noktalanması gerektiğine karar verildi. Tamı tamına 661 sayfadan oluşan bu raporun içerisine baktığımızda hemen hemen her şey var ama olması gereken hiçbir şey yok.”

Erdoğan'ın Cizre ve Yüksekova'nın il, Şırnak ve Hakkari'nin de ilçe yapılmasına ilişkin açıklamalarına da değinen Baydemir, şunları kaydetti:

“Sen bir ilin ilçeye dönüştürülmesi yetkisini kendinde göremezsin. Bak bakalım Hakkari, Şırnak halkı ne diyor. Şırnak, Hakkari halkı ne derse başımız, gözümüz üzerine kabulümüzdür” ifadelerini ku