'Batman’daki cinsel istismar failleri neden açıklanmıyor?'

'Batman’daki cinsel istismar failleri neden açıklanmıyor?'

Batman’da 14 yaşındaki G.’nin ve onlarca çocuğun cinsel istismara maruz bırakılarak ‘fuhuşa’ zorlanmasının yankıları sürüyor. İstismar iddialarının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen valilik sessizliğini sürdürüyor. Bölgedeki kadın kurumları istismarların aylardır sürmesine rağmen istismarcıların gizlenmesine tepki gösteriyor.

14 yaşındaki G. aylar önce Yıldız Ç. ismindeki bir kadının işlettiği kuaförde çalışmaya başladı ve çalıştığı bir gün bayıltılarak cinsel istismara maruz bırakıldı. Uyandığında kendini tanımadığı bir yerde bulan ve durumu kimseye anlatamayan G., o günden sonra Y.Ç. tarafından fuhuşa zorlandı. G.’yi çok sayıda erkeğin sistematik olarak maruz bıraktığı cinsel istismar, karın ağrısı şikayetiyle annesi tarafından götürüldüğü hastanede ortaya çıktı. Cinsel istismar sonucu gebelik oluştuğu öğrenilen çocuk şikayet için savcılığa götürüldü. G.’nin istismara uğramasının ortaya çıkmasının ardından onlarca çocuğun da ‘fuhuşa’ zorlandığı iddialar arasında.

Gazete Şûjin’in haberine göre, kentte yaptığı araştırmalar sonucu, aylardır devlet kaynakları tarafından gizlenen ve araştırılması engellenen olayın boyutları da ortaya çıkmaya başladı. Basında daha önce 18 Nisan’da tarihinde geçen ‘ilk duruşma görüldü’ haberinin aksine, aslında davanın görülmediği ve olayın henüz soruşturma aşamasında olduğu öğrenildi.

3 kişi tutuklandı

G.’nin verdiği ifadesi doğrultusunda, kendisini fuhuşa zorlayan Yıldız Ç., cinsel istismara maruz bırakanlardan esnaf Şakir A. ile Batman’da AK Parti’ye yakın olduğu iddia edilen ve olaydan 5 gün önce Hac’dan geldiği öğrenilen muhtar ve iş insanı Abdulkadir T. ile bir kişi daha gözaltına alındı. İfadeleri alınan failler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Kimler serbest kaldı?

Dosyaya gizlilik kararı getirildi, ancak suça ortak olduğu iddia edilen pek çok ismin ifadesinin dahi alınmaması ve alınanların ise serbest bırakılması iddiası tepkilere neden oldu.

Öte yadan kefaletle serbest bırakıldığı iddia edilenlerin AK Partiyle ilişkili insanlardan oluştuğu öne sürülüyor. Bu isimler arasında iş insanları, esnaf ve üst düzey isimlerin de olduğu iddia ediliyor. Çocukları fuhuşa zorlayan Yıldız Ç.’nin de kendisini özelikle M. adında bir kadının yönlendirdiği öne sürülüyor. Yıldız’ın 6 çocuğu olduğu ve iki erkek çocuğundan birinin uzman çavuş, diğerinin ise özel harp dairesinde polis olduğu iddia ediliyor.