Başkan Mesut Barzani: Necmeddin Kerim’in vefat haberiyle büyük üzüntü duydum

Başkan Mesud Barzani, yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim için yayımladığı mesajda “Necmeddin Kerim’in vefat haberiyle büyük üzüntü duydum” dedi.

Başkan Mesut Barzani: Necmeddin Kerim’in vefat haberiyle büyük üzüntü duydum

Başkan Mesud Barzani, dün gece ABD’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim için bir taziye mesajı yayımladı.

“Necmeddin Kerim’in vefat haberiyle büyük üzüntü duydum” diyen Başkan Barzani, “Necmeddin Kerim’in ailesi ve yakınlarına başsalığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.

Yüce Allah’tan kendisini cennetiyle mükafatlalandırmasını, tüm taraflara sabır ve metanet niyaz etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’, ABD saatiyle dün gece saat 23.00’te hayata gözlerini yumdu.

Konuyla ilgili Necmeddin Kerim’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Doktor Necmeddin Kerim’in vasiyeti üzerine merhumun Kürdistan’a getirilerek geçici olarak toprağa verilecek. Kerkük özgür olup Peşmerge’nin güvenliği altına alındığında ise naaşı ebediyete kadar kalmak üzere kutsal Kerkük topraklarına götürülecek. Sayın Doktor Necmeddin Kerim vefatından önce, coronavirüs salgını nedeniyle kendisi için hiçbir şekilde kalabalık bir taziye kurulmamasını istedi.”