Başkan Mesut Barzani: 'Bugün düne benzemiyor, yarın da bugüne benzemeyecek'

Başkan Mesud Barzani, Peşmerge’nin Pirde’de Irak ordusuna karşı sergilediği destansı direnişin yıldönümüne ilişkin yayımladığı mesajda, “Bugün dün değil, yarın da bugün gibi olmayacaktır” dedi.

Başkan Mesut Barzani: 'Bugün düne benzemiyor, yarın da bugüne benzemeyecek'

Başkan Mesud Barzani, Peşmerge Güçleri’nin Heşdi Şabi ve Irak Ordusunun Ekim 2017’de Pirde’de (Altun Köprü) Abrams tipi tanklarla saldırılarını durdurmasının 3’üncü yıl dönümüne ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

16 Ekim 2017 yılında Kerkük’te yaşanan olaylardan bir gün sonra ABD Büyükelçisi Doglas Süleyman, Başkan Barzani’ye, “Dünya değişti, bugün dün değil kendinize gelin” şeklindeki mesajına atıfta bulunan Başkan Barzani, “Bugün dün değil, yarın da bugün gibi olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

16 Ekim olayları

Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül 2017’de yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Irak hükümeti Erbil’e karşı bir takım ekonomik ve diplomatik ambargo uygulamıştı.

Ardından 16 Ekim 2017’de Irak Ordusu ile Heşdi Şabi güçleri Kerkük’e saldırmış KYB içerinden bir kliğin talimatı üzerine KYB’li peşmergeler Kerkük cephelerinden geri çekilmişti.

Peşmerge’nin Kerkük’ten çekilmesinin ardından kent, Irak Ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinin kontrolüne geçmiş ve Erbil’e doğru harekete geçmişlerdi.

Peşmerge güçleri 17-20 Ekim 2017’de ise Pirde’de destansı bir şekilde Irak Ordusu ve Heşdi Şabi’nin Abrams tanklarıyla saldırısı karşısında direniş sergilemişti.