Başkan Barzani,Rus Dişişleri Bakanlığı heyetini kabul etti.

Başkan Mesud Barzani, bugün Rusya'nın Bağdat Büyükelçisi Maxsim Maxsimov başkanlığındaki Rus Dişişleri Bakanlığı heyetini kabul etti.

Başkan Barzani,Rus Dişişleri Bakanlığı heyetini kabul etti.

Başkanlık sitesinde yapılan açıklamada; Görüşmede Barzani'nin Rus heyetinden Rusya'nın Kürdistan'daki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi konusuna özel önem vermesini istediği belirtilirken, Barzani'nin Kürdistan'daki petrol ve gaz faaliyetlerini devam etme kararı almasından dolayı Gazprom şirketi yetkililerine teşekkür ettiği belirtildi.

Gazprom yetkilileri de Kürdistan'daki çalışmaları hakkında Barzani'yi bilgilendirdiği ve çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledikleri belirtildi.

Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ve Kürdistan Dış İlişkiler Bürosu Sorumlusu Felah Mustafa'nın da hazır bulunduğu görüşmede Rus Dışişleri yetkililerinin Rusya'nın Kürdistan ile devam eden ekonomik ilişkilerinin diğer bütün alanlarda da artarak devam edeceğini ve Rusya'nın buna hazır olduğunu söyledikleri belirtildi.

Rus heyetinin teröre karşı savaşta gösterdikleri başarıdan dolayı Peşmerge güçleri ve Başkan Mesut Barzani'yi tebrik ettiğinin belirtildiği açıklamada, Rus büyükelçiliğinin Kürdisan'daki siyasi faaliyetleri ile Gazprom şirketinin çalışmalarını yürütmesi için göstermiş olduğu yoğun çabadan dolayı Barzani'ye ayrıca teşekkür ettiği bildirildi.